Berhida

2015.09.11. 17:48

Esős nyitány a városnapokon

Berhida – Esősen indult a XXIII. Berhida Napok háromnapos programsorozata, amelynek ünnepélyes megnyitóján átadták a városi kitüntetéseket is. Posztumusz díszpolgári címet kapott Lajosfalvi József néhai polgármester.

Szabó Péter Dániel

A bőséges égi áldás miatt ugyan a hagyományos, a település központját bejáró felvonulás résztvevői nagyrészt esernyőkkel gyülekeztek a kultúrház előtt péntek délután, ám a hangulatra nem lehetett panasz. A Várpalotai Bányász Fúvószenekar zenéje és az Eszterlánc mazsorett csoport tehetséges fiataljainak látványos bemutatója mellett a Berhidai Lovasok is újfent szépen feldíszített lovaskocsival vonultak a menetben.

Az esős felvonuláson is jó hangulatot teremtettek a Berhidai Lovasok
Fotó: Szabó Péter Dániel

A Bezerédi téren felállított nagyszínpadon aztán a helyi óvodások és általános iskolások nagy sikerű produkciói után Pergő Margit polgármester köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, ez a három nap a település igazi ünnepe, ahol minden helyi tehetségnek alkalma nyílik a bemutatkozásra. Kiemelte, az önkormányzat folyamatosan Berhida további fejlődésén munkálkodik, a pályázati lehetőségeket eddig, s ezután is szeretnék maximálisan kihasználni.

Ezt követően a polgármester Cseh Tamás jegyző társaságában átadta az idei városi kitüntetéseket. Posztumusz díszpolgári címet kapott Lajosfalvi József, Berhida 2007-ben elhunyt polgármestere, a Berhidáért kitüntető címet pedig Falussy József tanár, történész vehette át. A képviselő-testület nívódíját ezúttal Wágner Károlyné tanító kapta, míg az önkormányzat elismerő oklevelét Molnár Sándornak, Szecsődi Ferencnének és Székely Lajosnénak ítélték oda.

Nagy sikert aratott a Hétszínvirág Óvoda apróságainak műsora a megnyitón

A folytatásban színpadon táncos műsort adott a Conestoga Country Linedance csoport, valamint Pearl Dance RSE, míg 20 órától a Pély Barna vezette United koncertezik Berhidán. A nap zárásaként utcabált tartanak a Ciklon együttessel.

A pénteki nap krónikájához hozzátartozik még, hogy délután a kultúrházban helytörténeti fotókiállítás nyílt az Összefogás Berhidáért Egyesület szervezésében, míg az Ady iskola tornatermében a megyeszerte ismert Berhidai Kertbarátok rendezték be ismét igen látványosra sikerült terménykiállításukat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!