Jobb Élet Egyesület

2017.12.11. 10:59

A berhidai tanodásokat is meglátogatta a Mikulás

A May Lasho Trajo – Jobb Élet Egyesület keretei közt működő Tanoda program tanulói a múlt héten a Várpalotai Rendőrkapitányság által felajánlott Mikulás-csomagokat vehettek át a Berhidai Kultúrház és Könyvtárban.

Leitner Vera

– A Tanodával együttműködve már régóta működtetünk egy olyan programot, melynek révén a tanodás gyerekek előrehaladását, előrejutását próbáljuk különböző módszerekkel támogatni, rendezvényeken veszünk részt, előadásokat tartunk számukra, programokat szervezünk nekik, s általában, ha lehetőségünk van rá, akkor ajándékozást is szervezünk a részükre – mondta el az ajándékokat kiosztó Székely Tamás rendőr százados, a Várpalotai Rendőrkapitányság kisebbségi összekötő tisztje.

A rendőrkapitányság tagjai az ajándékozást követően röviden felhívták a diákok figyelmét a megváltozott időjárás kapcsán felmerülő esetleges közlekedési veszélyekre is, melyek némi odafigyeléssel, körültekintéssel megelőzhetők.

Az May Lasho Trajo – Jobb Élet Egyesület elsődleges célja a romák társadalmi felzárkóztatása, különös tekintettel az oktatásra és a foglalkoztatásra, így jelentős hangsúlyt fektet az idei tanévben Berhidán ismét elindult Tanoda programra, mely a végzettség nélküli iskolaelhagyás megelőzését, a hátrányos helyzetű, főként roma származású tanulók iskolai eredményességének növelését és képességeinek kibontakoztatását támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!