Borosta

2010.10.31. 08:57

Halloween és sütőtök (koktél recepttel)

Lehet, sokan csodálkoznak, de a sütőtök nem csak ételekhez kitűnő, az italokhoz is remek alapanyag – állítja Garamvölgyi Krisztián mester bartender, franciaországi likőrnagykövet, aki szerint nincs Halloween sütőtök nélkül.

zaol.hu

– Bár hazánkban nem mindenki ért egyet a közelmúltban meghonosodott amerikai szokással, azért ne legyünk elutasítók, s nézzük a Halloween jó oldalát! – mosolyog Garamvölgyi Krisztián, alias Kiki, aki szerint ez is egy olyan esemény, amelynek különleges hangulata lehet, s alkalmanként még jókat is derülhetünk.

– Nincs Halloween sütőtök nélkül, így hát tökre fel, s íme a kedvenc receptem! Ha gyerkőcök is csatlakoznának, akkor a vodkát és a likőrt hagyjuk el, a bort pedig fehér szőlőlével helyettesítsük – tanácsolja Kiki.


– A fűszereket, a sütőtök nélkül, a híg összetevőkkel áztatjuk, majd a poharunkba szűrjük, s azután hozzáadjuk a pürét és elkeverjük. Ha jelmezünkben izzadunk, akkor jégre töltsük, de amennyiben átfagyunk a hidegben, melegítsük elő az alkoholok nélkül, és a jeget hagyjuk az ablakon kívül. 


Halloween Coctail, hozzávalók: 4 cl vodka, 2 cl Marie Brizard Bourbon Vanília likőr, 2 kisebb gerezd sült sütőtök pürésítve, 2 evőkanál méz (ízlés szerint), 10 cl fehér bor, 4-6 szegfűszeg, 1-2 fahéj.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!