Borosta

2010.10.08. 14:50

Ingek és előrelátás

Címkék#apanapló

Mekkora egy magas növésű első osztályos? Egyáltalán, a fiam annak számít? Milyen hosszú a karja? Vajon a magasság hogyan arányul a testalkathoz?

Halmos György

Szerintem körülbelül ekkora lehet - mutattam az eladónak nagyjából köldökmagasságban, majd kihúztam magam, ettől persze néhány centimétert emelkedett a kezem és odaképzelt fiam is. Tényleg, vajon ez hány centiméter lehet? Fogalmam sincs, két dolog biztos: vékony testalkatú, illetve az átlagnál magasabb. Most jutott eszembe, hogy 132 centiméter! Vagy mégsem; egyszer hallottam a fiammal kapcsolatban ezt a számot, de nem tudom, milyen kontextusban. Lehet, hogy valóban ilyen magas, de lehet az is, hogy ekkora magasságot már át tud ugrani.

A magasság azért fontos, mert "szép inget" kellett vennem csemetémnek fotózáshoz, rendkívül gyorsan, és ami lényeges, teljesen egyedül. Már csak azt kellene tudnom, mekkora a nyakának körmérete, mert az ingek többségén két szám volt, és egyik sem a magasságot jelentette. Végül, biztos, ami biztos, két helyen is vettem inget, egy szemre nagyobbat és egy kisebbet. (A második ing megvásárlását előrelátásommal magyaráztam, mondván, így legalább lesz jövőre is.) Az ingvásárláshoz képest annak kivasalása már semmiség volt - bár elsőre ez tűnt nehezebbnek -, mert egy kedves rokonnál percek alatt "gyűrődésmentesíteni" lehetett a vágyott ruhadarabot.

Elképzeltem, hogy amikor beadom a suliba az inget, a kisfiam természetesen megkérdezi:  Apa, és szép cipő? Mire én mosolyogva csak annyit mondok majd: Kisfiam, magas vagy, állj hátra!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!