Borosta

2010.10.22. 16:48

Virtuális cirkusz: itt a F1 2010!

A piros lámpák kihunytak, azaz elstartolt az új Forma– 1-es játék, amely kisebbnagyobb hibái ellenére is komoly mérföldkő a szimulációs játékok között. Itt van az F1 2010!

Sámel József

Az utóbbi időszak legjobb Forma–1-es játékát hozta össze a Codemasters. A hivatalos licensz a 2010-es szezon mind a 24 pilótáját, valamint 19 pályáját tartalmazza, de a csapatokról is található hoszszabb- rövidebb összefoglaló. A játék alapvetően pilóta karrierünk köré épül. Ha kellően elszántak vagyunk, akkor hét éves karrierünk alatt, a legkisebb költségvetésű csapatoktól indulva, a Forma–1 igazi legendájává válhatunk. De milyen is a vezetési élmény? Röviden valósághű, ha viszont hosszabban akarnánk ecsetelni, akkor azt kell mondani: a sebesség a monitoron keresztül is rendesen pumpálja az adrenalint, főleg, amikor a szűk monacoi pályán centiméterekre száguldunk a szalagkorlát mellett. Persze a játékmenet hibáiról is szólni kell, így például arról, hogy box-kiállásoknál addig nem engedik ki az au- tónkat, amíg mások is jönnek. A büntetéseket néha indokolatlanul szabják ki, ugyanakkor ha a gépi versenyzők nem állnak ki kerékcserére, nem kapnak büntetést.

F1 csatorna - klikk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!