Borosta

2011.01.20. 15:25

3D: moziélmény a szobában

A 3D-s televíziók után piacra kerültek a 3D-s monitorok is. Ezekkel sokkal jobban élvezhetők a játékok, s még a szemet is kímélik.

Bajdó Bettina

Napjainkban egyre népszerűbb a 3D, az Avatar sikerét meglovagolva, sorra jönnek a 3D-s filmek. Ma már nem kell moziba mennünk ahhoz, hogy élvezhessük a 3D-s élményt. A tőlünk nyugatabbra lévő országokban például egyre-másra szaporodnak a 3D-s tv-csatornák, tv-adások. S egyre nagyobb teret kapnak a PC-játékok is, melyekhez ma már 3D-s monitorokat is lehet vásárolni. 

Ez utóbbiak azonban nemcsak játékokhoz alkalmazhatók, hanem az orvostudományban a kép-diagnosztika, a genetika, a molekula-tervezés területén, az építészet tervezési vagy geológiai területén a radar- és légi irányítási rendszerekben vagy oktatójátékoknál is.

Ahhoz, hogy élvezhessük a monitorból kirepülő alakokat, a szemből érkező autókat nemcsak megfelelő operációs rendszer és gyorsabb videokártya szükséges, hanem egy 3D-s szemüveg is, mellyel  még élvezetesebbé lehet varázsolni a videojátékokkal töltött időt.

A modern eszközöknek köszönhetően részletgazdag, élénk képek jelenhetnek meg, melyek  ráadásul kímélik a szemet is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!