Borosta

2011.01.06. 06:27

Póker: nyertesek és vesztesek

A szerencse forgandó, pláne, ha pókerről van szó. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az az lista, amelyre az előző esztendő legnagyobb nyertesei és vesztesei kerültek fel.

Sámel József

Kezdjük a sort azokkal, akiknek semmi sem jött össze tavaly a pókerasztalnál. A legnagyobb vesztes címet Brian Townsend érdemelte ki, aki 4,1 millió dollárt, azaz mintegy 896,5 millió forintot bukott. Bármibe is kezdett Townsend 2010-ben, az negatív eredménnyel zárult: 1,4 millió dollárd vesztett a Pot Limit Omahán, és további 2,7 millió dollárt a HORSE játékban. Szintén a nagy vesztesek között kell említeni Ilari Sahamiest; a kicsapongó életet élő finn profi egyedül egy speciális pókerfajtában, a Fix Limit Omaha Hi-Lo-ban tudott sikeres lenni. Persze így is 2 millió dolláros mínusszal zárta az évet.

 

A leghíresebb dán pókeres, Gus Hansen sem szívesen gondol vissza az előző esztendőre, hiszen az 1,7 millió dolláros vesztesége arról tanúskodik, általában rossz döntéseket hozott az asztalnál. A lúzerek után jöjjenek azok, akik a legnagyobb nyereményeket söpörték be 2010-ben. A legtöbb pénzt Daniel Cates nyerte. A fiatal srác majdnem 5 millió dollárt pókerezett össze, ebből 1,4 milliót az online asztaloknál. Andreas Torbergson is remek évet zárt.

 

Noha csak Pot Limit Omahát játszott tavaly, ebből 3,7 millió dolláros „zsebpénzre” tett szert. Tom Dwan 3,6 millió dolláros nyereségével csak alig maradt el Torbergsontól. Tom Dwan egyébként előrébb is végezhetett volna, hiszen a Pot Limit Omahában és a HORSE- ban közel 5,5 millió dollárt nyert, ugyanakkor a Hold´em játékokban 1,8 milliót bukott. Phil Ivey, a világ legjobbjának tartott pókeres 3 millió dollárt nyert össze tavaly, így viszont éppen lecsúszott a képzeletbeli dobogóról.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!