Borosta

2011.02.09. 13:47

Bachata után a zumbalépés

Székesfehérvár - Van az úgy, hogy valaki elkötelezi magát a tánc mellett. Megismerkedik a mozgás örömével, megszereti a versenytáncot, majd átnyergel egy népszerűbb tájékra.

Kovalcsik Katalin

Valószínűleg ez történt a fehérvári fiatalemberrel, Szabó Péterrel is, aki egy ideje csatlakozott a zumba-fitnesz hölgyoktatóihoz. - A tanfolyamon,  amit a fővárosban végeztem, hárman voltunk az erősebb nem képviselői közül - mesélte Péter, aki a legutóbbi órán a szárazréti  iskola tornatermében néhány hölggyel együtt a báli szezonra, a farsangra való tekintettel jelmezben vállalkozott az aznapi izzadásra. - Van szakmám, de úgy láttam, nem boldogulok vele.

A táncot a Spring Ball egyesületnél kezdtem, versenytáncot tanultam, felléptünk, néhány versenyen is megfordultam, de ez abbamaradt, viszont a mozgás, a tánc  hiányzott. A Comeniusban volt egy tanárom, aki javasolta tanítsunk bachatát, ez dominikai tánc, egy ideig ezzel is foglalkoztam. Egyszer Kittivel, a párommal  elmentem egy zumbaórára, kipróbáltam, és eldöntöttem, elvégzem a tanfolyamot.

 


Az oklevél és az elhatározás birtokában  a fiatalember oktat,  hétköznapjainak egy órája foglalt, hol a megyeszékhelyen, hol Dinnyésen, máskor Seregélyesen izzasztja önmagát és a hölgyeket.

- Hamarosan elvégzem a zumba-tomic tanfolyamot, a  képesítéssel a világ minden táján oktathatom ezt a táncos, de ugyanakkor  a fizikumot alaposan megdolgozó fitneszprogramot. Az óra más koreográfiát kíván, ha idősebbek  vesznek részt rajta, és egészen más, ha gyerekeknek tartjuk a foglalkozást. - Én úgy látom, a kitartó hölgyeknél egy hónap múlva jelentkezik az eredmény, a rendszeres mozgás hatása. Ez a táncos forma megkíván némi játékosságot, jó kedvet az órákon, magyarul jól érezzük magunkat verejtékezés közben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!