Borosta

2011.05.07. 05:39

Thor - lesújt a pöröly (filmkritika)

A 2011-es év első, nagy reményekkel várt filmje megérkezett, és nem okozott csalódást: az újabb képregény adaptáció, a Thor két órán át remek szórakozást nyújt.

Vastag Nándor

A film két világban játszódik. A főszereplő Asgard misztikus birodalmának trónörököse, ám meggondolatlan lépése miatt kiújul egy ősi háború, ami miatt apja, Odin király a Földre száműzi. Thornak az emberek között kell élnie, és ezalatt az egykori forrófejű harcosból - akinek egy mágikus pöröly a fő fegyvere  - higgadt vezér lesz. A cselekményt közben egy családi viszály teszi teljessé, ami Thor és testvére, Loki között bontakozik ki.

A rendezői székbe Kenneth Branagh ült, aki nagyon jól tálalja a történetet. Kapunk bőven akciót, míg egy-egy adrenalin fokozó jelenetsor között érdekes, olykor poénos cselekmény viszi előre a filmet. Közben több utalás van előző képregénymozikra, a Hulkra és a Vasemberre. A szereplők személye telitalálat, különösen a főhősé, Chris Hemsworthé, aki nagyon jól formálja meg a törtető, majd hatalma elvesztésére rádöbbenő istenséget. A többi karakter is szerethető, míg az ellenségek lenyűgözőek, különösen Jotunheim világának kék bőrű szörnyei. A főbb szerepekben egyébként olyan nagyágyúkat láthatunk, mint Anthony Hopkins, Natalie Portman és Rene Russo. Az alkotók gondoltak a romantika kedvelőire is, szerelmi szálat tettek a történetbe, ami egyáltalán nem nyálas, de nem is túl lapos. A látvány elsőrangú, főleg Asgard csodálatos világa szögezi székhez a nézőt. Az akciók  jól megkomponáltak, és  3D-ben élvezhetjük a filmet.
 
Mint a képregények nem is szakavatott, de jó ismerőse, nagy izgalommal vártam a Marvel Univerzum egyik legérdekesebb karakterének, a mennydörgés és villámok istenének történetét. Szerencsére nem kellett csalódnom, egy rendkívül szórakoztató, a kikapcsolódást teljes mértékig szolgáló filmet kaptam. A történet egyszer-kétszer azért döccen, de ez a filmélményt nem rontja. Az effektek tökéletesek, ám a 3D-vel nem mindig voltam kibékülve, azon lehetne mit javítani.

De minket, magyarokat is dicséret illet, a szinkron ugyanis elsőrangú. Bátran tudom ajánlani a filmet, amit azért is érdemes megnézni, mert idén még várnak ránk képregénymozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!