Borosta

2011.05.13. 16:09

Tüskés matrac stresszoldásra

Ma már több európai országban is megjelent az első látásra inkább kínzóeszköznek tűnő stresszoldó alkalmatosság, a tüskés matrac.

Napló Online

Az akupresszúra régóta ismert, mint hatásos relaxációs eszköz, azonban az új módszer, amely az érzékeny pontok stimulálását tüskék közvetítésével végzi, korábban inkább az indiai kultúrában és gyógyászatban volt alkalmatos. A tüskék érintkezése a bőrfelülettel, az idegpályák közvetítésével olyan bonyolult mechanizmust hoz létre, amely még a fájdalomérzetet is blokkolni képes. A tüskék ingerlik a bőrön található idegvégződéseket, az akupunktúrás pontokat, a kötőszövetet. Az első két percben kissé fájdalmas, ez azonban hamar elmúlik, bizsergő érzés erősödik, és lassú melegedés érezhető a háton.

A tüskék erős ingerlő hatásuknak köszönhetően fokozzák a hajszálerekben a véráramlást, a szövetekben lerakódott salakanyagok eltávolítását. Aktivizálják a vér- és nyirokkeringést, jobb lesz a szövetek oxigénellátása.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!