Borosta

2011.06.02. 10:35

Akcióban a 007-es: James Bond a számítógép monitorján is népszerű

Már nemcsak a filmvásznon, hanem otthon, a monitor előtt is belekóstolhatunk az angol titkosszolgálat ügynöke, James Bond életébe. A Blood Stone vadonatúj 007-es sztorit mesél el.

Sámel József

A Blood Stone nem filmadaptáció, hanem egy mesterien kigondolt történet, amely ezúttal a számítógép képernyőjén elevenedik meg. A játék nyitójelenetében a gazdasági hatalmak athéni konferenciáján vagyunk, s ahogy az lenni szokott a Bond-filmek esetében, egyből egy kemény akció közepébe csöppenünk. Ezúttal egy görög iparmágnás akar rakétát lőni a G20 résztvevőire. De persze M, az angol titkosszolgálat női vezetője, riasztja Bondot, azaz minket, hogy lépjünk közbe. Már ezen nyitó fejezetben megismerhetjük a játék két lényegesebb elemét, a fegyverhasználatot és a járművek irányítását is elsajátíthatjuk. A terep tele van fedezékkel, melyek mögé bújva megpihenhetünk, újratölthetünk vagy kikukucskálva egy halálos fejlövéssel is meglephetjük a rosszfiúkat.

Ha már a fegyvereknél tartunk, fontos tudni, hogy arzenálunk nem túl széles, alapvetően egy pisztoly és egy puska fér el az öltöny alatt, ám ha kifogytunk a lőszerből, akkor a pusztakezes harcmodort is választhatjuk.

A játék másik meghatározó eleme az üldözés. Ahogy az lenni szokott a Bond-filmekben, a játékban sem hétköznapi járműveket használunk, az Aston Martin és a Koenigsegg szuperjárgányok mellett, motorcsónakkal és más járművekkel kell üldözőbe venni aktuális ellenségeinket.

Mivel a Blood Stone filmszerű, kicsit unalmas lehet a GTA-hoz szokott játékosoknak, hogy nem tehetünk azt, amit akarunk, az előre megírt forgatókönyv szerint kell előre haladni. A filmszerűségnek persze jó oldala is van, főhősünk karakterét remekül kidolgozták a fejlesztők, ráadásul a kicsit búvalbélelt 007-es nem csak külsőleg hasonlít Daniel Craig-re, de hangját is az eredeti színész kölcsönözte a játékhoz. A grafika is káprázatosra sikeredett, Athén, Isztambul, Monaco olyan vizuális élményt nyújt, ami száműzi az unalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!