Borosta

2011.07.14. 11:23

Kezdődhet a nap! - Apanapló

Ha egy gyermek életében először két lábra áll, akkor kezdődik a szülei számára a véget nem érő "hajsza" az örökmozgó mászó-gagyogó "izomgolyó" után.

Házi Péter

Marci például azzal kezdi a reggelt - amikor anya és apa agyát még a jótékony alfa-hullámok simogatják -, hogy az ágyikójának a rácsába kapaszkodva föl-le rugózik, és olyanokat mond, mint "Bábbee, mbaabb!" Ilyenkor két forgatókönyv lehetséges: vagy anya vagy apa ébred előbb, s aki "gyorsabb", az félálomban, ötvenkettes pulzussal átbotorkál a gyerekszobába. Az ágyból kiemeli a menet közben is folyamatosan izgő-mozgó Marcit, és átcincálja a nappaliba, ahol természetesen már várják őt a különféle játékok, mint például a csilingelő tűzoltóautó, a kocka építőjáték vagy a nyúl jellegű kutya. Ha apa a soros, akkor a játszószobává avanzsált nappaliban azonnal leteszi a szőnyegre a drága és egyetlen porontyot, aki már akkor eliramodik, amikor még a lába sem éri a földet. Apa megkönnyebbülten terül el a szőnyegen, s a jótékony alfa-hullámok már újra  érkeznek is az agyába, eltűnik minden, Marci is, és jön Arany János, s "átveszi egy tücsök csendes birodalmát". Azazhogy csak venné, mert apa fején előbb a tűzoltóautó csattan, aztán az építőkockák sorban. Aztán apa szétfeszíti a szempilláit és egy képébe vigyorgó Marcit lát. Kezdődhet a nap. Ma reggel már másodszor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!