Borosta

2011.09.29. 06:35

Hat fog nem elég? (Apanapló)

Hát azért nem egyszerű a gyermekaltatás. Este, amikor a szülők már a kanapén bealszanak a fáradtságtól, Marci akkor éled fel.

Házi Péter

Betolja a vacsorát, és ettől olyan energiák támadnak benne, amit röpke másfél óra alatt képtelenség levezetni. Így még este tízkor is a legújabb hobbiját, a járás-lehuppanás-felkelés-újraindulás tudományát gyakorolja. Apa és anya sorsot húz, kinek lesz aznap este a feladata a bealtatás. A nyertes személye  mellékes  az ezután következő procedúrában. Marci  ilyenkor már tudja, hogy jön a mesélés, no meg az állatos könyv nézegetése. Eddig a pontig komoly érdeklődést tanúsít, sőt, azt is megmutatja,  hol van a cica, a kutya vagy a ló, ám amikor az altatásra kerül  sor,  néha igencsak bedurcásodik. Szerencsére általában öt percig tart a durca, aztán megkezdődik a mennyei zene, a  horkolás. A neheze mostanában éjszaka jön: Marci többször is sírva ébred, mert jön a hetedik foga. Pedig az a hat is elég volt eddig mindenre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!