Borosta

2011.09.15. 09:47

Marci vacsorát főz - Apanapló

Olyan a megfigyelőképessége, mint egy nyomolvasóé, a memóriája meg mint a legfejlettebb négymagos processzoroké: most például azt figyelte ki, hogyan működik a gáztűzhely.

Házi Péter

Anya az egyik lángon kukoricát főzött, a másikon meg  paprikás krumplit készített vacsorára. Alapesetben a konyhapultot egy mozgatható "Marcielválasztó" kerítés teszi biztonságossá, ám a drága  gyermeket  annyira megrészegítette a paprikás krumpli illata, hogy - most sem tudjuk, miként - felfeszítette a kerítést, és betódult  a gáztűzhely irányába. (Anya ekkor éppen teregetett, apa meg kereste a pénzt, így  a kerítésen kívül nem sok minden állt Marci útjában.)  Szóval a gyermek egy szempillantás alatt ott termett a tűzhelynél, a  sütőt légkeverésre és 183 fokra állította, a kukorica alatti lángot letekerte takarékra, ellenben a vacsora alatt lobogót fel a maximumra. Mire anya visszaért, az egész tűzhelyet betemette az egyébként isteni illatú paprikás krumpli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!