Borosta

2012.11.12. 11:38

Kivert kutyák Sanghajban

Megesik, hogy minden másképp alakul, mint ahogy terveztük. Kane & Lynch sem gondolta, hogy olyasvalakit ölnek meg, akit nem kellett volna, s ezért a kínai maffia és a rendőrség is a nyomukba ered. Ilyenkor a túlélés az egyetlen feladat.

Sámel József


A dán IO Interactive 2007-ben dobta piacra a Kane & Lynch: Dead Men című számítógépes játékot, melyet idén a második rész, vagyis a Dog Days követett. A háttértörténet szerint Lynch az igazságszolgáltatás elől menekülve Sanghajban telepedett le, ám egy busás haszonnal kecsegtető fegyverüzlet miatt barátja, Kane segítségét kéri. A régi párosnak azonban ismét fel kell kötnie a gatyát, ugyanis olyasvalakit iktatnak ki, akit nem lett volna szabad. A sang haji alvilág bosszúja elől viszont senki sem menekülhet, Kane és Lynch így kénytelen szembeszállni üldözőivel.



Szerencsére fegyverekből nincs hiány, a pisztolyoktól kezdve a kisebb automata géppisztolyokon keresztül a legdurvább mordályokig szinte mindent kipróbálhatunk. A játék vizuális világáról is érdemes szót ejteni, hiszen cseppet sem megszokott. A kép szinte folyton zavaros, mintha valami gagyi kézi kamerával rögzítették volna a történetet. A helyszínek sem éppen turistacsalogatóak. Sikátorok, halpiacok és csótányos bérházak között kalandozva kell kijutni a triád és a rendőrség szorításából. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!