Borosta

2013.11.06. 10:24

Világbajnok birkózó vendégségben

Várpalota - A birkózó világbajnok Sastin Marianna is ellátogatott a Várkerti Általános Iskola egészségnapjára, amelyet a közelmúltban rendeztek a városi sportcsarnokban.

Szabó Péter Dániel

Évek óta hagyomány, hogy tematikus tanéveket indít az ökoiskola címmel is rendelkező Várkerti Általános Iskola tematikus tanéveket indít. Az idei évet a sportnak szentelik, ennek szellemében került sor az egészségnapra, amelynek a Gál Gyula Városi Sportcsarnok adott otthont.

- Az elmúlt években volt, hogy az elsősegélynyújtással, máskor pedig a közlekedéssel foglalkoztunk kiemelten, idén az ökoiskola munkaközösség úgy döntött, hogy a sport legyen a középpontban. A nagyszabású nyitó- és záróprogram mellett több, kisebb rendezvényt is szervezünk majd a témához kapcsolódva a tanév során. Szerencsére idén egy pályázaton nyert összeg lehetővé teszi, hogy a korábbiaknál is színvonalasabb programban gondolkodjunk - mondta el Vancsek Ferenc szervező, az intézmény tanára.

Sastin Marianna és Wöller Ákos örömmel válaszolt a Várkertis diákok kérdéseire (Fotó: Szabó Péter Dániel)


Az egészségnapon kilenc helyszínen sportolhattak az iskola fiataljai, akik csoportokra bontva haladtak végig az állomásokon. Csocsó, trambulin, floorball, légvár, kézi- és kosárlabda, karate és váltóversenyek várták a résztvevőket, akik a tavalyi, a biztonságos és szabályos közlekedést a fókuszba helyező programsorozathoz kapcsolódva kerékpáros akadálypályán is kipróbálhatták magukat a sportcsarnok előtt. Nagy siker volt Katus Attila hatszoros aerobic világbajnok jó hangulatú, az egész diáksereget megmozgató edzése, valamint a Face Team csoport kosárlabda bemutatója is.

Egy közönségtalálkozó erejéig a közelmúltban Budapesten világbajnoki címet szerző birkózó, Sastin Marianna is ellátogatott a várpalotai a gyerekek közé. A női birkózó szakágat is vezető Wöller Ákossal örömmel válaszoltak az érdeklődő diákok, valamint a moderátori tisztet betöltő Pócsik András kérdéseire.  Természetesen az aranyérmet hozó vb-döntőt is bejátszották a szervezők, ami még tovább fokozta a hangulatot. A kiváló sportoló és párja a Várpalotai Olimpiai Baráti Kör segítségével érkezett a településre, így a beszélgetést követően egy közös fotóra is volt lehetőség a Poór Gyula vezette civil szervezet tagjaival a csarnok előterében található Csik Ferenc-emléktábla előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!