Bulivan

2009.10.13. 15:20

Ryan közlegény és a World of Warcraft

Budapest - Robert Rodat, a Ryan közlegény megmentése című film forgatókönyvírója dolgozik majd a 2011-ben mozikba kerülő World of Warcraft filmen. Sam Raimi, a film rendezője szerint Rodat a legprofibb Hollywoodban a filmbéli karakterek kidolgozása terén.

MTI

Mivel a játékipar egyik legnagyobb címe mind a mai napig a 2005-ben megjelent közösségi online szerepjáték, a World of Warcraft (WoW), ezért nem csoda, hogy a készülő mozifilmbe is rengeteg pénzt ölnek, illetve a legismertebb és legtehetségesebb neveket nyerik meg hozzá. Nemrég derült ki, hogy a rendező nem más, mint a Gonosz halott horrorfilmek és a Pókember mozik által híressé vált Sam Raimi, most pedig a forgatókönyvíró, Robert Rodat neve vált ismertté - írja az MTV News internetes portálja.

Sam Raimi az MTV News-nak adott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy mindenáron hűek akarnak maradni a játék univerzumához, éppen ezért a lehető legpontosabban szeretnék ábrázolni a két szembenálló tábor, a Horda és a Szövetség mitikus harcát, illetve azokat az archetípusokat, amelyek a játékban is szerepelnek. Szerinte az egyik legfontosabb szempont, hogy éppolyan pontosan mutassák be a játékbeli mesés földeket és népeiket, mint ahogy azok a World of Warcraftban megtalálhatóak.

Az igazi nehézséget azonban Raimi véleménye szerint az jelenti, hogy olyan sztorit írjanak a filmhez, amely amellett, hogy tökéletesen átadja a WoW hangulatát, mint filmes történet is megállja a helyét. Éppen olyan forgatókönyvíróra van szükség, aki igazán jól ért a karakterek kidolgozásához. Mivel ehhez Robert Rodat ért a legjobban, ezért esett rá a választása - hangoztatta Raimi.

Rodat írta egyébként a Ryan közlegény megmentése mellett korábban A Hazafi című történelmi kalandfilm forgatókönyvét is, illetve jelenleg egy Steven Spielberg tévésorozaton dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!