Bulivan

2009.11.06. 10:30

Beyonce három díjat söpört be az MTV Európai Zenei Díjak kiosztóján

Berlin - Három díjat söpört be Beyonce az MTV Európai Zenei Díjak (Europian Music Awards) csütörtöki díjkiosztó gáláján Berlinben. A ceremónián megemlékeztek a fal lebontásának 20. évfordulójáról, a U2 együttes pedig minikoncerttel ünnepelt.

MTI

A berlini fal leomlásának 20. évfordulóján rendezett díjkiosztón az amerikai énekesnő a legjobb női előadónak és a legjobb dalért járó díjat vihette el Halo című számával. A legjobb klipért járó díjat a Single Ladies című dal felvételéért kapta az énekesnő.

"Ezt a díjat minden gyönyörű művésznek ajánlom" - mondta Beyonce, miután kiderült, hogy neki ítélték oda a legjobb női előadónak járó díjat.

A legjobb férfi előadó Eminem lett. A detroiti rapper videóüzenetben köszönte meg rajongóinak a támogatást.

Az idén a díjak többségét ismert amerikai előadóművészek vitték el. Egyik kivétel volt a német Tokio Hotel együttes, amely a Black Eye Peast és a Kings of Leont előzte meg a legjobb zenekarnak járó díj kategóriában.

A berlini gála legnagyobb vesztese a hashville-i Kings of Leon együttes volt, amely a mezőny élén állt öt jelöléssel, de végül üres kézzel távozott a díjkiosztóról.

Az ír U2 együttes - amely a legjobb élő előadás díját kapta - ingyenes minikoncerttel emlékezett a berlini fal lebontására a Brandenburgi kapunál. A koncertre tízezer szerencsés juthatott be, akik a múlt héten három óra alatt kapkodták szét a jegyeket interneten. A helyszínt 2 méter magas, letakart kordonnal vették körül - a szervezők szerint biztonsági okokból -, ám a "falak" felhúzása meglehetősen ironikusan hatott éppen ezen a helyen és ezen az évfordulón, s a kiszorult hallgatóságból ingerültséget váltott ki.

"Nevetséges, hogy elzárják a kilátást. Azt hittem ez egy ingyenes műsor, de az MTV valószínűleg azt szeretné, ha a tévén követnék, hogy nagyobb legyen a nézettsége" - mérgelődött a jegy nélkül érkezett 23 éves Louis-Pierre Boily.

Az MTV-gálán levetítettek néhány részletet a U2 hat számból álló műsorából. Bono "Berlin, gyönyörű vagy!" felkiáltással üdvözölte németül a tömeget. Az együttes harminc percig játszott, a Sunday, Bloody Sunday, a Beautiful Day a és One is felcsendült, utóbbi slágerüket annak idején éppen a német újraegyesítés ihlette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!