Bulivan

2009.11.23. 11:14

Michael Jackson és Taylor Swift tarolt az Amerikai Zenei Díj-gálán

Los Angeles - Posztumusz elnyert négy díjával Michael Jackson egyedülálló az American Music Awards történetében, ám az idei díjátadó nagy nyertese mégis Taylor Swift countryénekes lett, aki öt elismerést vehetett át, köztük az év legkedveltebb előadóművészéét is.

MTI

"A zene sohasem a versengésről szól; hihetetlen megtiszteltetés akár egy kategóriában szerepelni Michael Jacksonnal, aki nagyon fog hiányozni nekünk, és akit örökké szeretni fogunk" - jelentette ki a 19 esztendős Swift a vasárnapi Los Angeles-i gálaünnepségen, amelybe műholdas közvetítésen keresztül kapcsolódott be, mivel hétfői fellépése miatt Londonban tartózkodott.
   
Az énekesnő a női pop-rock kategória díján kívül a legjobb countryelőadó és a legkedveltebb felnőtt kortárs előadó címét is megkapta, és Fearless címen megjelent albuma az év kedvenc countrylemeze lett.
   
A nyáron elhunyt popsztár, Michael Jackson az Amerikai Zenei Díjak történetének legelismertebb zenészévé lépett elő: pályafutása során összesen 23 díjat szavaztak meg számára. Vasárnap este a pop-rock, valamint a soul, rhythm and blues kategóriában nevezték az év legkedveltebb férfi előadóművészének. Number Ones című 2033-as válogatáslemeze szintén díjat kapott mindkét zenei kategóriában.
   
A néhai sztár díjait testvére, Jermaine vette át, aki csillogó fehér kesztyűt viselve emlékeztetett fivérére. Mint mondta: Michael üzenete sokkal fontosabb minden díjnál, és örökké élni fog. "Mindenkiben meglátta a jót és azt akarta, hogy mindenki jót tegyen. Mindig a szeretet volt az első számára" - fejtette ki.
   
A country-előadói díjat a férfiénekesek közül Keith Urban nyerte el, aki felesége, Nicole Kidman kíséretében jelent meg az eseményen.
   
A zenei betétekkel, látványos fellépésekkel tarkított gálaest folyamán Whitney Huston az I Didn,t Know My Own Strength című számát adta elő a színpadon. A 46 éves előadót kiemelkedő zenei és emberbaráti munkásságáért nemzetközi díjjal jutalmazták.
   
Az American Music Awards az év legtöbb lemezt eladó és a rádiókban legtöbbet játszott művészeinek teljesítményét ismeri el nyolc kategóriában. A nyertesek listája a rajongók online szavazása nyomán alakult ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!