Bulivan

2010.11.30. 10:54

A System Of A Down lesz a Nova Rock egyik sztárfellépője

Jövő év közepén újra Európában turnézik a System Of A Down - jelentette be a már hosszabb ideje pihenő zenekar menedzsmentje. A koncertsorozat egyik állomása az ausztriai Nova Rock fesztivál lesz, melyen főzenekari státuszban lép színpadra a csapat.

Gyuricza Ferenc

A System Of A Rock újbóli aktivizálódásáról már hetek óta egyre több pletyka jelent meg, ám a zenekar menedzsmentje csak most jelentette be, hogy valóban turnéra indulnak. Az első két európai dátum, amelyet hivatalosan is bejelentettek, a június 4-i és 5-i Rock In Park és Rock Am Ring fesztivál lesz, ám azóta nyolc újabb koncert időpontját tették közzé. Eszerint az európai turné nyitányára június 2-án kerül sor az olaszországi Milano-ban.

- Izgatottan jelentjük be, hogy a System Of A Down ad néhány koncertet 2011-ben - állt a zenekar közleményében. - Egyúttal szeretnénk köszönetet mondani azért a lojalitásért és támogatásért, amivel nemcsak a zenekart, hanem a tagok egyéni ambícióit is támogattátok. Nincsenek nagy terveink, csak néhány koncertet adunk, mert újra zenekarként szeretnénk dolgozni. Bízunk benne, hogy minden rajongónkkal találkozhatunk.

A System Of A Down az osztrák fesztiválon június 13-án játszik majd. Ezt megelőzően Franciaországban, Svájcban és a brit Download fesztiválon lépnek fel. A Nova Rock után egy németországi és svédországi és egy finnországi helyszínen lesznek még láthatóak.

Az egyik legjelentősebb ausztriai szabadtéri rendezvényt, a Nova Rock fesztivált június 11. és 13. között rendezik meg az osztrák-magyar határ közvetlen szomszédságában, a Nickelsdorf  melletti Pannonia Fields-en. A három napos fesztiválon a System Of a Down mellett biztosan fellép még a dán Volbeat, a hardcore stílusának amerikai legendája, a Sick Of It All, valamint a brit Asking Alexandria.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!