Bulivan

2010.11.10. 11:39

Válogatásalbummal búcsúzik a Hobo Blues Band

A Hobo Blues Band életművének 16 meghatározó dala szerepel azon a Halj meg és nagy leszel című válogatásalbumon, amely egyben az együttes történetének egyik záró momentuma is egyben. A magyar rockzene történetének egyik meghatározó formációja ugyanis jövőre végleg elbúcsúzik a közönségétől.

Gyuricza Ferenc

A Hobo Blues Band 1978-ban indult a névadó énekes, Földes Hobo László szombat esti blues-zenekaraként, majd rövid időn belül a hazai rocktörténelem egyik meghatározó alakja lett. Az együttes pályafutása során 26 nagylemezt és egy kislemezt jelentetett meg, ám az alkotói tevékenység ezzel véget ért, ugyanis a csapat 2011-ben végleg elköszön közönségétől. A búcsúkoncertre a Papp László Budapest Sportaréna színpadán kerül sor, ahol a minden bizonnyal a legismertebb Hobo Blues Band szerzemények csendülnek fel.

Ugyancsak a zenekar legnagyobb slágerei hallhatóak azon a válogatáslemezen, amely Halj meg és nagy leszel címmel jelent meg a napokban. A Földes László által szerkesztett albumra 16 olyan dal került fel, amely valamilyen szempontból meghatározó volt a Hobo Blues Band történetében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!