Bulivan

2011.02.16. 11:56

Idén jubileumot ünnepel és parfümöt alkot a Hooligans

Címkék#Hooligans

Eseményekben gazdag év elé tekint a Hooligans zenekar. Az együttes 2011-ben ünnepli 15 éves évfordulóját. Az együttes dobosa, Kiss Endi szerint ennek a jubileumnak az apropóján egész éves országos turné és még számos más meglepetés várható tőlük...

Gyuricza Ferenc

A zenekar egyelőre azonban a legutóbbi albumra, a közelmúltban megjelent Nyolcszemközt című nagylemezre fordítja figyelmét, hiszen - ahogy a dobos fogalmaz - mindig az újszülött gyermekükre a legbüszkébbek.

A kiadvány egyik érdekessége, hogy azon nemcsak új dalok szerepelnek, hanem két korábbi szerzemény, a Várok rád és a Paradicsom modern verziója is. Kiss Endi szerint a későbbiekben is várható tőlük, hogy egy-egy régebbi dalt újra elővesznek, s azokat némileg átgyúrva újra a közönségük figyelmébe ajánlják.

- Az első két album úgy volt szép és jó, ahogy annak idején megjelent - mondta Kiss Endi. - A 15 éves jubileum miatt azonban szeretnénk régebbi dalokra is koncentrálni, nekem például az első nagylemezünkön szereplő Királyok című tétel az egyik legnagyobb kedvencem. El is határoztuk, hogy az év során több régi dalt előveszünk még, illetve szeretnénk, ha 2011 végén megjelenne a zenekar eddigi történetét bemutató könyv, készülne egy újabb DVD, illetve egy válogatásalbummal is tervezzük összegezni az elmúlt másfél évtizedet. 

Ugyanakkor itt az új album, arról is kell játszanunk, de a közönségünk a nagy slágereinket is követeli tőlünk. Egy koncert viszont maximum kétórás lehet, mert véleményünk szerint a rajongók figyelme addig tart ki. Nincs tehát könnyű dolgunk, ha azt akarjuk, hogy minden igényt kielégítsünk, úgy kell összeállítanunk a programot, hogy abba mind a nyolc album beleférjen.

A Nyolcszemközt című nagylemez felvételeinél a Hooligans a régóta alkalmazott, s már jól bevált munkamódszer szerint dolgozott. A zenét ezúttal is a gitáros Tóth Tibor írta, a szövegeket pedig továbbra is külsős szerzőkre bízták. A stúdiómunka viszont hozott némi újdonságot, így végre sikerült olyan körülményeket biztosítaniuk, hogy a dobot is élőben vehették fel - ennek köszönhetően most végre maradéktalanul elégedettek annak hangzásával -, valamint a dalok színesítése érdekében néhány klasszikus zenész is dolgozott velük.

  - Egy zenész, főleg ha fiatal, hajlamos beleesni abba a hibába, hogy virtuóz játékkal vagy a szólóival szétbombázza a dalokat - magyarázta a Hooligans tagja. - Amikor ezt a pályát kezdtük, s még a Ramses tagjai voltunk, mi sem tettünk másképp. Mára viszont eljutottunk oda, hogy csak a dalok legyenek fontosak számunkra, s ne az önmegvalósítás. Van egy mondás: a kevés néha több, ezt tökéletesen igaznak érezzük. Egy lemez készítése során csak az a fontos, hogy fogós témákkal álljunk elő, olyanokkal, amelyek azonnal megragadnak az emberek fejében. Egy koncert azonban teljesen más, ott maximálisan kiélheti magát egy zenész, s nyilván így leszünk ezzel mi magunk is.

A Hooligans együttes a Nyolcszemközt című albumuk megjelenését - a világsztárok mintájára - egy parfüm megalkotásával kötötte össze, aminek a kikísérletezésében maguk a zenészek is részt vehettek.

Még több zene!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!