félelmetes

2021.02.22. 12:45

Felfoghatatlan tragédia történt: járó mosógépben találtak az óvodás gyermekre

Sokkot kapott az édesanya, amikor rájött, milyen szörnyűség történt. A mosógépben volt a gyereke, amikor a program elindult.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az óvodáskorú gyermek testére az elöltöltős mosógépben találtak rá, miközben a gép épp egy mosási programot teljesített. A borzalmas tragédia az új-zélandi Christchurch település Hoon Hay városrészében történt, ahová helyi idő szerint délután 5 óra körül riasztották a rendőrséget – adta hírül a Daily Mail nyomán a Ripost.

Fotó: Shutterstock

A helyszínre érkező egyenruhások első jelentésében az áll, hogy nem találtak idegenkezűségre utaló nyomokat, a kisgyermek valószínűleg bemászhatott a mosógép dobjába, talán el is aludt ott, és senki sem vette észre, hogy ott van. Aki elindította a mosógépet, nem sejthette, hogy benne van a kisgyerek. Az eset kapcsán a helyi hatóságok újra felhívták a figyelmet arra, hogy milyen veszélyesek lehetnek a háztartási gépek, különösen a mosógépek, ha olyan helyen vannak, ahol hozzájuk férhetnek a gyerekek.

Elképesztően veszélyes a mosógép

Évről évre egyre több hasonló háztartási balesetet jegyeznek fel. 2019-ben Floridában egy hároméves kisfiú vesztette életét ugyanígy. A kisfiú a nővérével bújócskázott, játék közben mászott be a mosógépbe. Csakhogy véletlenül rácsukódott az ajtó és többé nem bírt kijönni, mire megtalálták, megfulladt. 2010-ben egy mindössze 10 napos kislány halt meg, amikor az anyja a szennyes ruhákkal együtt a csecsemőt is berakta a mosógépbe, állítólag véletlenül.

Amerikában az elmúlt 15 évben 3000 kisgyerek került kórházba mosógéppel kapcsolatos baleset miatt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!