bátorság

2021.10.07. 08:39

Hősként ünneplik: fegyveres támadást akadályozott meg Attila Ausztriában

Fegyveres támadást akadályozott meg egy osztrák üzletben egy magyar férfi.

Forrás: Bors / Saját

Egy magyar férfinak köszönhetően fogták el a rendőrök azt a két fegyveres támadót az ausztriai Schärdingben, akik egy boltot akartak kirabolni. Kovács Attila elsőként a Borsnak idézte fel a támadás részleteit.

„A kollégám munka után tett le az Unimarketnél. Nyolc éve, amióta kint dolgozom, mindennap betérek ebbe a boltba – kezdte a Borsnak Kovács Attila.

Fotó: Bors / Saját

– Este épp a boltvezetővel beszélgettem a hátsó kijáratnál. Már indultam volna haza, amikor kirohant az egyik dolgozó, és azt kiáltotta: »Rablás! Fegyverrel rontottak be!« A boltvezető, Birgit azonnal megkért, hogy nézzek körül, mert tudta, hogy korábban tanultam rendvédelmet. Előrementem, amikor

láttam, hogy két fiatal kiabál a pénztárossal: »Add ide a pénzt vagy lelőlek!«

– mesélte Attila, aki ekkor azonnal cselekedett.

– Az egyik fiú kezéből kiütöttem a fegyvert, amire ők azonnal visszatámadtak. Az egyikük beverte az arcomat, és egyszerre akartak engem leütni, de nem számítottak arra, hogy visszatámadok. A dolgozók közben lezárták az első ajtót, így mire menekülőre fogták volna a tolvajok, nem tudtak hova menni. Ekkor a magasabb fiút egy szorítófojtással letepertem, és a földön fogtam, amíg a rendőrök kiértek. A másik támadó hazaszaladt, de fél órán belül őt is elfogták a zsaruk ”– avatott be a nem mindennapi részletekbe a hős vásárló.

Mint kiderült, egy 20 éves török és egy 17 éves bosnyák fiú volt a két támadó, akiknél riasztópisztoly volt.

„Nem tudom, miért akartak egy kisboltot kirabolni, amikor a városban tudják, hogy a bosnyák fiú apja milliárdos” – tette fel a költői kérdést Attila, akinek szerencsére csak a háta húzódott meg.

„Az eset után kórházba vittek, de a röntgen szerint csak a hátam jobb oldala húzódott meg. Az orvos sportkrémet írt fel és azt mondta, öt-hat nap alatt rendbe jövök” – mondta Attila, aki egy biztonsági cégnél dolgozik kidobóként.

A hős magyar vásárlónak nem győztek hálálkodni a kisbolt munkatársai.

„Birgit, az üzletvezető rengetegszer megköszönte, hogy az életemet kockáztattam értük.

A dolgozók is nagyon hálásak voltak. Megfogadtam, hogy ezentúl többször járok hozzájuk!” – fogadkozott a megmentő, akire kollégái és testvére is büszkék.

„Igaz, a húgom azért megkérdezte, mi van, ha lelőnek engem, de csak az járt a fejemben, hogy megmentsem a nőket. A munkatársaim között is volt, aki azt mondta, hogy inkább kimaradt volna egy ilyen esetből. Én nem vagyok hős, nem akarok hírnevet, egyszerűen csak nem akartam sérülést” – zárta az interjút Kovács Attila.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!