Bulvár

2011.10.17. 10:05

Brad Pitt dühös, hogy elkobozták a fegyvereit

Brad Pitt amerikai hírforrások szerint dühös a budapesti forgatás késlekedése miatt, amit a World War Z felvételeihez beszerzett fegyverek elkobzása okozott.

MTI

Egy New Jersey-i online hírportál vasárnap számolt be a budapesti forgatással kapcsolatos hatósági akcióról. A portál ismertette, hogy a filmhez rendelt több mint 80 működőképes fegyvert, köztük több katonai gépfegyvert foglaltak le egy budapesti repülőtéri vámraktárban a magyar terrorelhárítók. Az írás szerint az akcióra azért került sor, mert míg a fegyverek dokumentációjában az szerepelt, hogy nem működőképesek, "valójában tökéletes állapotban voltak".

Brad Pittnek nincs köze a történtekhez. A hibát a filmes cég alkalmazottai követték el, akik nem szerezték be a magyar Terrorelhárítási Központ (TEK) engedélyét a működőképes fegyverekhez - fogalmazott a cikk hírforrásokra hivatkozva.

"Ilyen fegyvereket súlyosan törvénytelen szállítani, akkor is, ha forgatási kellékként alkalmaznák azokat, ami remélhetőleg nem fordul elő" - idézte a cikk Hajdu Jánost, a TEK főigazgatóját és helyettesét, Bodnár Zsoltot.

Bár Pittet nem hozták kapcsolatba az üggyel - írta a portál -, a színész-producert minden bizonnyal felbosszantotta, hogy emiatt csúszott a forgatás, amely a US Weekly szerint már túllépte a tervezett költségvetést és kifutott a megszabott menetrendből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!