Bulvár

2012.01.27. 11:23

Halott testvére ''bőrébe bújt'' egy japán férfi

Magát nyilváníttatta halottnak a bátyja helyett egy japán férfi, hogy használhassa az elhunyt fivér jogosítványát, és az ő nevén éljen.

MTI

A férfi már bátyja 2008-ban bekövetkezett halála előtt is használta annak jogosítványát, mivel az övét sorozatos szabálysértések miatt bevonta a rendőrség. Amikor azután fivére 56 évesen meghalt, végleg a helyébe lépett. A hatóságoknak magát nevezte meg halottként, és a halottkém sem gyanakodott. A báty holttestét elhamvasztották - ahogy Japánban szokás -, a csaló Oizumi Csukasza pedig élt tovább bátyja "kilétében". Például az ő nevében folyamodott szociális segélyért idős anyja számára.

Tavaly júniusban azonban felfedte valódi kilétét, mint mondta: lelkiismereti indíttatásból. A rendőrség hónapokon át próbálta kideríteni, hogy igazat állít-e, mígnem végül hitelt adott a férfi vallomásának, és a héten letartóztatta - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!