Bulvár

2012.11.21. 10:11

Készül a Bridget Jones harmadik kötete

Tizenhárom évvel a Bridget Jones-történet második része után Helen Fielding nekiállt megírni a bestseller szingliregény harmadik kötetét.

MTI

A brit írónő, akinek első két Bridget Jones-könyvét negyven nyelven több mint 15 millió példányban adták el, az elmúlt évtizedben főleg Los Angelesben élt. Két éve tért vissza Londonba gyerekeivel, és akkor kezdte el komolyan foglalkoztatni a harmadik Bridget-regény megírása.

Mint elmondta: a második kötet óta nagyot változott a világ, nagy szerephez jutottak az online közösségi portálok, ezért a twitterező, sms-ező világ is beépül az új történetbe.

A regény a mai Londonban játszódik majd. "Én is továbbléptem, és az ő élete is halad előre. Azért még mindig le akar szokni az alkoholról és a dohányzásról, és persze fogyókúrázik" - idézte az írónőt pénteken a BBC hírportálja.

Bridget nagyon igyekszik, hogy megtalálja a helyét, aminek van is némi foganatja, de alapvetően azért sohasem változik meg - festette le a hősnő mai állapotát Fielding.

A Bridget Jones naplója és a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök című könyvekből filmes kasszasikerek is születtek Renée Zellweger, Colin Firth és Hugh Grant főszereplésével. Azóta többször fölröppent olyan hír is, hogy a film újabb folytatással bővül, a végleges forgatókönyv azonban még nem született meg. Fielding megemlítette, hogy a történet musical-változata is csak a kezdeteknél jár még.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!