Bulvár

2017.08.23. 18:11

Egy tini vlogger, aki egy nyár alatt meghódította a youtube-ot!

VESZPRÉM Lendvai Dóra Laura, vagy ahogy vloggerként ismerik, Doris lassan 30 ezer követővel rendelkezik a legnagyobb videómegosztó portálon. Mi a sikerének titka, erről kérdeztük a 14 éves lányt.

Napló-információ

- Igyekszem mindig olyan témát keresni, amiről tudom, hogy érdekelheti a korosztályomat. Nem keresem görcsösen a sztorit, de ha valamiről látom, hogy sokak számára érdekes, felkapott, akkor azt én is körül-járom. Kedvenceim a csináld magad , vagyis a DIY-videók, ami sokak számára hasznos lehet, mert egyszerű trükkökkel fantasztikus dolgokat készíthetünk - kezdi Lendvai Dóra Laura.

A felvételekbe sokszor bevonja a barátait, osztálytársait, FitKid-es sporttársait, de néha még az édesapját is. Ennek pedig nagy sikere van, legutóbb a Snapchat rejtelmeibe vezette be az apukáját: pózoltak, matricáztak, filtereztek a szelfiken, majd a nyár egyik legnagyobb tinislágerét, a fidget spinnert is kipróbálta az apa, István.

Dorka és barátai készítettek már videót a nyári táborok szépségeiről, kóstoltak kínai nassolnivalókat (pirított halgerincet) egy cserediák segítségével, kipróbáltak számtalan kihívást (a nya-katekert jógapózoktól az extrém pizzák kóstolásáig), vagy egyszerűen csak barátilag heccelték egymást. Van, hogy dzsinnekkel barkochbázik, vagy bemutatja a saját ikertestvérét , de még egy palotába is tudja magát varázsolni a green boxnak és néhány számítógépes trükknek hála. Néha kendőzetlenül őszintén beszél barátaival kényes témákról a kamera előtt, legyen szó egymás megsértéséről vagy egy slukk cigarettáról...

Dóra a DIY-videókat szereti a legjobban Fotó: Lendvai István

- A videókészítés ötlete onnan jött, hogy nem tudtam, mihez kezdjek a nyári délutánokon, édesapám pedig a televíziós szakmában dolgozik, így nem volt ismeretlen számomra a dolog. Igaz, hogy rengeteg munka van egy-egy videóban, hiszen egy teljes napot elvesz a felvétel, a vágás és az utómunkálatok, de a pozitív visszajelzések miatt úgy érzem, hogy megéri. Engem boldoggá tesz, hogy kedvelik az általam készített vi-deókat, sőt, néha felismernek a moziban vagy egy sportversenyen, és még közös fotót is kérnek tőlem.

- Most úgy gondolom, hogy ez az, amivel a későbbiekben is szeretnék foglalkozni. Fejlesztem magam, elsősorban nyelvileg: angol szakos gimiben kezdek szeptembertől, mellette pedig tovább tanulom a vágás, videószerkesztés, -feldolgozás rejtelmeit. Érdekel a filmezés, az animációk, de tudom, hogy a filmipar külföldön sokkal erősebb, mint itthon, ezért azt sem tartom kizártnak, hogy Magyarországon kívül tanuljam majd a szakmát egy egyetemen - beszél terveiről vlogger.

Családja támogatja ebben, sőt a témákat is sok-szor együtt keresik külföldi youtouberektől, de a DIY-ötleteket például a Pinterestről vadássza. Az is több- ször előfordult már, hogy a kommentelők által javasolt témákat dolgozta fel. Nagyon sok pozitív visszajelzést, megerősítést kap a nézőitől is.

Fotó: Lendvai István

Dorka tisztában van vele, hogy a gimnázium mellett nem lesz ennyi ideje a videózásra, de nem fogja abbahagyni, a hétvégéit ennek szenteli majd.

Most már önállóan is tud videót vágni, szerkeszteni, zenei aláfestést hozzárendelni, és csak akkor kér segít-séget, ha elakad, vagy ha új technikát tanulna.

Tervei szerint legközelebb egy drónvideót forgat majd, és a légi felvétellel talán a 30 ezredik követő is meglesz.

Íme egy videó Dóra csatornájáról:




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!