Cozma

2010.10.11. 17:25

Videófelvételek a Patrióta lokálból

Címkék#cozma-ügy

Veszprém - Tegnap folytatódott a nyáron félbeszakadt Cozma-per azon része, ahol a főügyészség huszonöt személyt vádol garázdaság bűntettével.

Mátételki András

Mint arról beszámoltunk, az emberölés és életveszélyt okozó testi sértés bűntettét a megyei bíróság külön tárgyalja, amelynek a középpontjában Marian Cozma megölése áll. A Veszprémi Városi Bíróság a tragédiát megelőző eseményeket vizsgálja, amikor is botrányos jelenetek helyszíne volt tavaly február 8-án hajnalban a Patrióta Lokál.

Emlékeztetőül: nyolc kocsival 25-en érkeztek meg a Patrióta Lokálhoz hajnali két óra előtt pár perccel. Egyikük kijelentette: Mennyi embernek elb...uk a buliját.! A társaság a szórakozóhely pincéjében, a diszkóban kötött ki, ahol a nőket tapogatták, fogdosták a feneküket. Aztán felmentek a bárba, ahol valaki kijelentette: Itt ma vér fog folyni! Mivel a levegőben lógott a balhé, több tucat vendég sietve elhagyta a szórakozóhelyet. A vádirat szerint a kötözködők egy része ismét lement a diszkóba, ahol el kezdték méregetni Marian Cozmát és barátnőjét. (Folytatás az 5. oldalon, ... címmel.)

A budapesti Németh Győző (33) volt az, aki hátulról meglökte a kézilabdást. A sportoló megfordult, ekkor érte őt az első ütés, ám pillanatok alatt bekapcsolódott a bántalmazásba a sárbogárdi Raffael Sándor (30), az enyingi Sztojka Iván (28), a budapesti Pál Gábor (33) és a zalaegerszegi Bihari Csaba (48). Sportolótársuk segítségére sietett Ivan Pesic és Uros Vilovski. Amikor ismét földre került Cozma, Pál ezt kiabálta: Megdöglesz! Mindenkit agyonverek! Eközben Raffael Sándor késével közepes erővel, érintőlegesen megszúrta Cozma bal veséjét. Ivan Pesic felkiáltott: Vigyázzatok, kés van náluk!, azzal fejbe vágta egy üveggel a késelőt. A támadók a földön fekvő Cozmát fémvázú székekkel is támadták, rugdosták.  Miután a kézisek elhagyták a diszkót, az ittas garázdák poharakat, üvegeket dobáltak a teremben, emiatt többen megsérültek a szilánkoktól.

Az utcán a Raffael-Németh-Sztojka trió felváltva támadt a magas sportolóra, aki több kevesebb sikerrel tudta csak elhárítani az ütéseket, rúgásokat. Végül az épület falához szorították, ahol Raffael a már a diszkóban is használt késével nagy erővel szíven szúrta a neves sportolót, aki mellkasához kapott, majd testének tengelye körül megfordulva hanyatt esett. Ekkor Németh és Sztojka még kétszer fejbe és hátba rúgta a rövidesen elvérző áldozatukat. A Cozmahoz lehajoló Zarko Sesumot nagy erővel fejbe rúgta Németh, majd késével közepes erővel vesén szúrta Ivan Pesicet. A sportolók súlyos, illetve életveszélyes sérüléseket szenvedtek. (A verekedés a diszkóban 45 másodpercig, az utcán 26 másodpercig tartott.)

 Néhány ügyvéd megkérdőjelezte, hogy egyáltalán történt-e garázdaság azon  a hajnalon. A vádhatóság nem véletlenül vonultat fel az elkövetkezendő hónapokban több száz tanút, akikkel bizonyítani kívánja a vádlottak félelmet keltő magatartását.

 A tegnapi tárgyalás végén animációs filmet is bemutattak: ezen az volt látható, hogy mi történt kint az utcán, ahol megölték a sportolót.

 Ma újabb videofelvételeket vetítenek le. Egyes jogászok szerint ez a büntető per akár tavaszig is elhúzódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!