Cozma

2011.05.02. 14:29

Vilovski szerint Marian Cozma a "csillagos pólóssal" csapott össze

Veszprém - Tanúvallomások, többek között Uros Vilovski és Ilyés Ferenc kézilabdázók vallomásának ismertetésével folytatódott a Cozma-ügy gyilkossági tárgyalása a megyei bíróságon.

Halmos György

Vilovski vallomása szerint a tánctéren Marian Cozmát hátulról ütötték meg, ekkor szólt a többieknek, hogy menjenek innen. A verekedésnek szerinte nem volt előjele, a bántalmazás rövid ideig tartott. Az utcán próbálta visszatartani, eltolni Cozmát a helyszínről, de balról megkerülve őt, verekedni kezdett a "csillagos pólót" viselő emberrel.

Vilovski vallomása szerint többen megindultak felé, ezért elkezdett rohanni. Nem sokkal később Ivan Pesics kért tőle segítséget, azt mondta, hogy "Vili, segíts, megszúrtak". Azt is látta, hogy valaki fejbe rúgta a földön fekvő Cozmát és hallotta: "hozd a pisztolyt". Miután Cozma összerogyott, körülbelül húsz másodperccel később megjelent Sztojka Iván, a háta mögött pedig sokan rohantak ki az épületből.

Németh Győző, az ügy másodrendű vádlottja azt emelte ki Vilovski vallomásából, hogy Cozmát vissza kellett tartani, megtehette volna, hogy távozik, ő inkább a verekedést választotta. Sztojka Iván harmadrendű vádlott arról beszélt, miszerint Vilovski vallomása alátámasztja az ő vallomását, miszerint akkor érkezett ki, amikor már Marian Cozmát leszúrták.

Ilyés Ferenc az utcán azt látta, hogy Sesumot bántalmazták, később tudta meg: Pesics is megsérült. Cozma két-három emberrel verekedett, ököllel ütötte őket, egyszer csak összeesett.

Több tanúvallomást is ismertetett a bíróság, az NN22-es jelű, aki Pál Gábor negyedrendű vádlottal ült, azt vallotta, hogy Pál attól félt, hogy megtalálják a kést a patak partján a hídnál, de azt nem kérdezte meg, melyik patakról van szó.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.

Cozma-gyilkosság és a tragédia háttere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!