Cozma

2012.01.20. 09:22

Cozma-gyilkosság: Kezdődik a másodfokú tárgyalás

Veszprém, Győr - Raffel Sándor társai ellen emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőügyben a Győri Ítélőtábla kitűzte a másodfokú tárgyalást.

Napló Online

A másodfokú tárgyalást a dr. Nagy Zoltán kollégiumvezető által vezetett tanács 2012. március 29. és 30. napjára tűzte ki - közölte dr. Ferenczy Tamás, a Győri Ítélőtábla sajtószóvivője.


Előzmények

Első fokon életfogytiglan tartó szabadságvesztésre ítélte Raffael Sándort és Németh Győzőt, a Cozma-gyilkosság első- és másodrendű vádlottját a Veszprém Megyei Bíróság tavaly májusban. Az elsőfokú ítélet szerint leghamarabb harminc év múlva szabadulhatnak a fegyházból. Sztojka Ivánra 20 év fegyházbüntetést szabott ki a bíróság.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.




A Cozma-gyilkosság háttere, hírei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!