Csopak

2011.02.05. 06:38

Kiállítás a kedvenc mackókból

Címkék#Csopak

A csopaki általános iskolában ismét egy ötletes kiállítást szerveztek a gyerekekkel közösen, hiszen az iskola dolgozói mellett a gyerekek is elhozták megmutatni kedvenc mackójukat.

Kovácsné Bertalan Dóra

Február 2-án 13 órakor tartották a kiállítás megnyitóját, amelyen az iskola 4. osztályos diákjai is szerepeltek. Nyírő Lili vidám zongorajátékkal, Pesti Eszter pedig egy verssel örvendeztette meg az érdeklődőket. A kiállítást Palcsák Ildikó, a könyvtár vezetője Gyertyaszentelő Boldogasszony napjának alkalmából szervezte, hiszen a hagyományok szerint, ha ezen a napon a téli álmot alvó medve kibújva barlangjából meglátja árnyékát, akkor visszafekszik aludni, és még hosszú ideig tart a tél.

Az iskolások közel 70 fiatal bocsot és öreg medvét gyűjtöttek össze, amelyből sokan még nevet is kaptak, sőt akadtak olyan mackók is, akiket éjszakára hazavisznek, hiszen ők őrzi kicsi gazdájuknak álmait. Az apró és óriási plüssmacikat jövő hét végéig lehet megtekinteni az iskolában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!