Csopak

2014.01.03. 12:52

Tisztújítás az '56-osoknál

Lovas – A Magyar Vidék Országos 56-os Szövetség a településen, faluház nagytermében tartott küldöttgyűlésén ismét országos elnökké választotta Pintér Kornélt.

Varga Domokos Péter

Erről a szövetség sajtócsoportja tájékoztatta szerkesztőségünket. A közelmúltban rendezett összejövetel kezdetén az eddigi elnök, Pintér Kornél köszöntötte az ország minden megyéjéből Lovasra érkezett küldötteket, majd Rásky Miklós református lelkipásztor János evangéliuma 15.fejezetének első nyolc versét idézve hirdetett igét.

Ferenczy Gábornénak, Lovas község polgármesterének köszöntője után az elmúlt évek törvényi változásaiból adódó kötelezettségeknek eleget téve megváltoztatták a szervezet alapszabályát. A küldöttek a jelölési, választási eljárás zárásaként titkos szavazással a 2013–2018 közötti időszakra országos elnökké ismét Pintér Kornélt választották meg, az ügyvezető alelnök Dömötör Zoltán egykori 56-os politikai elítélt, az 1956-os Magyar Nemzetőrség főparancsnoka lett. Az országos alelnök tisztségét a jövőben Mayer Ferenc Sándor egykori politikai elítélt, történész, a kapcsolattartó alelnökét Springmann Mihály, az alelnökét Sipiczky Ferenc 56-os politikai elítélt tölti be. Mindegyik tisztségviselő tagja a Vitézi Rendnek.

Zárszavában vitéz Pintér Kornél köszönetet mondott azért, hogy 2005 és 2009 után immáron harmadik alkalommal is bizalmáról biztosította a bajtársi közösség legmagasabb döntéshozó testülete.

A program zárásaként a küldöttek átvonultak a református templomhoz, ahol megkoszorúzták a helyi 56-os emléktáblát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!