Devecser

2012.10.26. 15:26

Gárdonyi Gála Devecserben

Címkék#devecser

A devecseri általános iskolában régi hagyomány, hogy Gárdonyi Gálát rendeznek a névadó, a neves író halálának évfordulóján (1922. október 30.).

Czeidli József

Az idei különösen kerek, mivel 90 évvel ezelőtt halt meg Egerben. Az alsó tagozatos gyerekek nagy örömmel készültek az eseményre. Október 26-án délelőtt a gyerekek projekt napon vettek részt, délután nagy érdeklődés mellett mutatták be osztályonként a műsoraikat. A színvonalas előadásokban vers, jelenet, tánc szerepelt, amit a hálás közönség tetszéssel és vastapssal fogadott.

Szép és megható része volt a gálának, amikor Toldi Tamás polgármester, Mayer Gábor iskolaigazgató jelenlétében gyémántdiplomát adott át Takács Miklós nyugalmazott tanárnak. Az iskola egykori igazgató helyettese 1952-ben szerzett természetrajz-földrajz-testnevelés szakos tanári diplomát a budapesti Állami Pedagógiai Főiskolán. A kisvárosban méltán tisztelt pedagógust, Devecser díszpolgárát a volt kollégák és tanítványok szeretettel köszöntötték.

A kora estébe nyúló rendezvény a gyerekeket tanító pedagógusok alkalmi kórusának gyönyörű énekével fejeződött be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!