Devecser

2012.11.22. 19:59

Párbeszéd az olvasókkal

Devecser - Számos probléma megoldásához kérték olvasóink lapunk segítségét a Lakóhelyünk című fórumsorozat keretében rendezett programon.

Tóth B. Zsuzsa

Az érdeklődőket lapunk főszerkesztője, Barták Péter köszöntötte. Szólt a fórumsorozat céljáról, a Napló múltjáról, a jelenleg élő akciókról, a tervekről. Egyebek mellett az egyre népszerűbb saját kiadványokról, a szakácskönyvekről és a lap most megújult on-line oldaláról beszélt.

Kérte a jelenlévőket, mondják el, miről szeretnének olvasni a Naplóban, osszák meg örömeiket, észrevételeiket, gondjaikat. Számos kérés elhangzott a fórumon, több területen is kérték lapunk segítségét. Egy neve elhallgatását kérő hölgy az ajkai erőmű jövőjével kapcsolatos aggodalmának adott hangot. Örömét fejezte ki viszont, hogy a városban már vannak új munkahelyek, ezt a jelen lévő Toldi Tamás polgármester is megerősítette. 

Soós Ferencné, a szalmaház elkészültére váró családhoz tartozó nagymama szeretné, ha megoldódna végre a kisgyermekes család lakásgondja. A polgármester mielőbbi önkormányzati segítséget ígért nekik.

 



Kisebb-nagyobb problémákat egyaránt felsoroltak olvasóink (Fotó: Gáspár Gábor)



Rózsavölgyi Jánost az érdekelte, hogy miként lehetne segíteni a pályakezdő fiatalok boldogulását. Nagy Tibor azt szeretné tudni, hogy a Mal Zrt. vagy az állam vajon megmenti-e a cég dolgozóit. 

Czeidli József, lapunk külső tudósítója elismeréssel szólt a Naplóról, jelezte viszont, hogy a megújult on-line oldalon még nehezen ismeri ki magát, valamint az időnként címlapra kerülő féloldalas hirdetés szintén zavaró. 

Barták Péter megköszönte a civil tudósító kitartó segítségét, mint mondta, az on-line oldal kezelhetősége napokon belül javulni fog, a hirdetések nélkül pedig nem lehetne az ország legolcsóbb napilapja a Napló.



Szövérfi Gellért a hulladékszállítás drágulását és a kezelési költség lakosságra való áthárítását nehezményezte. 

Hegyi Károlyné az utak és a  járdák állapotát kifogásolta a városban, mint mondta, elég nehéz a babakocsival és a kerékpárral való közlekedés. A kerékpárját ugyan nemrégiben éppen ellopták. Bár érezhetően erősödött a rendőri jelenlét a városban, véleménye szerint még lehetne javítani a közbiztonságon. Szólt arról is, hogy  a  távolsági buszjáratok jelenleg  sajnos csak a városközpontban állnak meg, pedig szükség lenne több megállóra is.





Kérdések, amelyeknek utánajárunk

- Tartaniuk kell-e az ajkai erőmű esetleges bezárásától? Megmenti-e a Mal Zrt. vagy az állam a dolgozókat?

- Miért drágult meg a hulladékszállítás?

- Mikor újulnak meg az utak, járdák?

- Miért nem áll meg a távolsági busz a város több pontján is?

- Javítani kellene még a közbiztonságon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!