Devecser

2013.05.21. 09:41

Devecser és Kolontár együtt építi a vízelvezetőt

Összességében 1,4 milliárdos projekt keretében valósítja meg a Devecser és Kolontár a vízvédelmi rendszerek fejlesztését.

Tóth B. Zsuzsa

A Közép-Dunántúli Operatív Programból kiépítik és fejlesztik a települési vízelvezető rendszert. A projektet Devecser és Kolontár konzorciumi formában valósítja meg az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, száz százalékos támogatottság mellett. Annak keretében kiépítik a vízelvezető műveket, hiszen a településrészeken nagyrészt elégtelen kapacitású és nem alkot egységes rendszert a csapadékvíz elvezető hálózat. Annak műszaki állapota is erősen leromlott, rendeltetésszerű működésre nem alkalmasak. Rekonstrukcióra van szükség.

Devecserben a kastélyparkban keletkezett tó egy-két éven belül feltételezhetően elláposodna, és a kastélypark egy jelentős részét mocsaras, lápos terület borítaná a megfelelő beavatkozás nélkül.

A projekt keretében rendbe teszik a csapadékvíz elvezető rendszert, felújítják a Malom-árkot és összekötik azt a kastélypark tavával, amely vízvisszatartó tározóként fog működni és rekreációs szerepet is betölt majd. A beruházás során egy több mint 24 kilométer hosszú, egységes, műszakilag megfelelő vízelvezető rendszer jön létre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!