Devecser

2013.11.14. 10:13

Új telephelyen a Devecseri Városüzemeltetési Nonprofit Kft

Új telephelyre költözött a Devecseri Városüzemeltetési Nonprofit Kft. A 110 milliós beruházás keretében épült csarnokot és a kiszolgáló helyiségeket szerdán adták át.

Tóth B. Zsuzsa

Az avatáson Toldi Tamás polgármester úgy fogalmazott, hogy a város szolgáltatórészlegének nagy napja ez, régóta vártak rá. hangsúlyozta, hogy Devecsernek helyi szolgáltatásokra van szüksége, a telephely pedig lehetőséget ad minderre. Itt kap helyet a Start munkaprogram szakmai oktatást biztosító tanterme, a közmunkásokat foglalkoztató betonelem gyártás, valamint több más tevékenység, de az épület a cég székhelye is egyben. Hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a lakosság felé egyre többet szolgáltassanak és reményét fejezte ki, hogy a dolgozói létszám emelkedik idővel. Hozzátette, hogy a telephely mellett további önkormányzati területek vannak, amelyek lehetőséget adnak a későbbi bővítésre. Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott szerint a mának szóló komoly beruházás a telephely elkészülte, hiszen egy egész város komfortérzetét adja a szolgáltató üzem.

A Devecseri Városüzemeltetési Nonprofit Kft új telephelyét szerdán avatták fel. A nemzeti színű szalagot (balról jobbra) Hellebrandt Ferenc, Garda Zalán, Ács Attila, dr. Kovács Zoltán és Toldi Tamás vágta át (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

- Eddig is tisztességgel végezték munkájukat, de a város bővülése és komfortigényének emelkedése miatt sok az új feladat, például több a zöldfelület. A kármentő alapból felépített csarnok itt egy telephelyen a városüzemeltetés minden ágát képviseli. A négyszáz négyzetméteres csarnokban akár sportolni is lehetne - mondta tréfásan a kormánymegbízott. Hozzátette, hogy a város tekintetében még a földhivatal visszahozása is szóba került, ami a jövőt illeti. Hiszen a város felállt és jó úton indult el a tragédia után, Devecser a jövőt építi. Ez nem könnyű feladat, de a kormányzat is támogatja.

Az avatási ünnepség végén Ács Attila ügyvezető igazgató pohárköszöntőjében szólt hálás szavakkal a telephely elkészültéért, majd a szónokokkal, Garda Zalán vezető munkatárssal és Hellebrandt Ferenccel, a Veszprémber Zrt. vezérigazgatójával együtt vágta át a nemzeti színű szalagot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!