Devecser

2015.11.12. 16:19

Visszafogott hangulatban: önkontroll a közmeghallgatáson

Devecser – Mellőzték a személyeskedő vitákat a képviselő-testület tagjai a minap tartott közmeghallgatáson.

Szántó Renáta

A javuló közbiztonság mellett köztisztasággal, csapadékvíz-elvezetéssel, kóbor kutyákkal, parkolóhelyek kialakításával kapcsolatos problémákat vetett fel a lakosság, de a közhangulatot befolyásoló tényezőkről csak részben kaptak választ a kérdezők.

Többen firtatták, hogy múlt héten a polgármester javaslatára a képviselő-testület visszavonta Kozma György alpolgármesteri megbízatását, de ezúttal személyi vitáknak nem engedett teret az ülést vezető Ferenczi Gábor polgármester. Szövérfi Gellért a Jobbik programjában megfogalmazott elszámoltatásra és a munkahelyek bővítésére, a munkaprogramra és a képviselő-testületen belüli összefogás megbomlására kérdezett rá. Az utóbbihoz Konkoly József is csatlakozott, szerinte a belháború dühíti az embereket, és a képviselő-testület feloszlatásában bízik. Marton Zoltán egyebek mellett a komolyabb fejlesztéseket hiányolta.

Németh Ákos ezúttal nem az önkormányzat ügyvédjeként, hanem devecseriként szólt a felvetett témákhoz. Szerinte az elszámoltatás szó használata nem helyes, helyette a visszaélés formulát javasolta, a belharc helyet pedig az önkontrollt. Úgy látja, hogy egyedüli elvarratlan szál a lakópark ingatlanjainak az állapota, sok a javítanivaló.

A közmeghallgatáson elhangzott, hogy elismerik az előző képviselő-testület munkáját, és a vörösiszap-károsultak nem vagyoni kártérítési igényüket a központi költségvetés terhére érvényesíthetik.

Scheily Józsefné egyebek mellett arra kért magyarázatot Kozma György képviselőtől, hogy mit jelent a zsidesz szó. Azonnali választ nem kapott, de 15 napon belül reagálnak a felvetésére, ez jogszabályi lehetősége a közmeghallgatásoknak. Az előző ciklus polgármestere, Toldi Tamás a város külső megítéléséről, illetve kistérségen belüli helyzetéről érdeklődött. Számos felvetése között kiemelte, hogy százhektárnyi területlen hatékony mezőgazdasági tevékenységet lehetne végezni és pályázatokra jelentkezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!