Devecser

2016.01.15. 13:18

Helyi termesztésű alapanyagokat dolgoznak fel a devecseri savanyítóban

Devecser - Egyelőre ketten kezdik el a munkát abban a savanyítóüzemben, amelyet pénteken adtak át. A belvárosban található ingatlanegyüttesben saját alapanyagokat dolgoznak fel.

Penk Tímea

Az önkormányzat a megtermelt zöldség és gyümölcs színvonalas feldolgozására alakított ki savanyítóüzemet. Az ünnepélyes átadáson Ferenczi Gábor polgármester örömteli eseménynek nevezte, hogy a kerékpárjavító decemberi átadását követően az ingatlanegyüttesben egy újabb tevékenység indulhat el.

– A jogszabályi előírásoknak megfelelőn alakítottuk ki a savanyítóüzemet, betartva a technológiai és a higiéniai követelményeket. A saját kertészetünkben termelt zöldségeket, gyümölcsöket dolgozzuk fel – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy az óvodai, az iskolai és a szociális étkeztetés is részesül az előállított élelmiszerből, illetve a lakosság is tud vásárolni. Ferenczi Gábor a köszönetét fejezte ki azoknak a magánszemélyeknek és vállalkozóknak, akik önzetlen munkájukkal hozzájárultak az új üzem létrehozásához.

A rendezvényen Molnár András Kadocsa munkaprogram-vezető többek között Bognár Balázsnak, Puskás Rolandnak, Ughy Sándornak, Nagy Ferencnek, Simonyai Károlynak, Varsányi Gábornak, Bognár Ferencnek, Varga Ferencnek, Horváth Sándornak fejezte ki köszönetét. A megnyitót követő állófogadáson Horváth László, Csillag János, Takács István, Szilvási Béla, Erdélyi Károly, Soma Ferenc, Baranyi Ferenc, valamint Bangó Géza és Takács Mikós kapott külön elismerést az üzem kialakításában végzett munkája elismeréseként.

A savanyítóban Benke Anekatrin és Burka Mária kezdi meg a munkát. A vendégeket helyi készítésű paradicsomlével is megkínáltak, illetve a zsíros kenyérre a munkaprogramban termelt hagymát ajánlottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!