fordulat?

2019.04.21. 21:14

Elrejtheti a kedvelések számát az Instagram

Ezzel potenciálisan csökkenthető volna a felhasználókra nehezedő nyomás.

A Facebookhoz köthető mobilalkalmazások kódjában keresgélő Jane Manchun Wong újabb érdekes felfedezést tett, ezúttal az Instagram mobilappban: a fotóközpontú közösségi hálózat a jövőben elrejtheti a nyilvánosság elől, hogy mennyi kedvelés érkezett tartalmakra. A képeket megosztó felhasználók továbbra is látnák a kedveléseik számát, de a követőik számára nem lenne elérhető az információ – írja az Origo.

Az Instagram tájékoztatása szerint a felfedezett változtatás jelenleg nem áll tesztelés alatt, azonban a közösségi hálózat folyamatosan kutatja, hogy miként tudná csökkenteni a felhasználóit érő nyomást. Egy digitális jóléti változtatásról van szó, de egyelőre a cég sem tudja, hogy bevezeti-e, és ha igen, akkor milyen formában.

A legnagyobb problémát valószínűleg az jelenti az Instagram számára, hogy a kedvelések számának az eltüntetése nagyon nem tetszene az Instagram „influencereinek„, hiszen a tarifájukat elsősorban a követők és a kedvelések száma határozza meg, ezek alapján fizetik őket a hirdetők.

Borítókép: shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!