Református online

2019.10.02. 11:58

Sikergyanús a diákoknak készült virtuális vetélkedő (videó)

Közel 200 csapat, 64 iskola 885 diákja nevezett a rendhagyó református iskolatörténeti versenyre.

A „Peregrin – Az elveszett adatok nyomában” című online csapatverseny október elsején indult a reformáció hónapjához kapcsolódva a Kárpát-medence református iskoláiban tanuló 7-10. évfolyamos diákcsapatoknak.

A kerettörténet szerint egy véletlen baleset miatt a Galaktikus Könyvtár Naprendszer Enciklopédiájából eltűntek a magyar református oktatásról és iskolákról szóló adatok. A felbecsülhetetlen értékű digitális információk visszaszerzésére a Galaktikus Tanács a

gyakorlott online nyomozót, a Föld bolygó egyik nagy szakértőjét, Peregrint kérte fel.

Peregrin küldetése azonban csak a játékosok segítségével járhat sikerrel.

Játékos történelemtanulás

A versenyben résztvevő kamaszok szívesen játszanak – akár közösen is – számítógépes játékokkal, így az alkotók számára egyértelmű volt, hogy Peregrinnel és a református iskolák történetével is ilyen formában találkozzanak: látványos grafikája és izgalmas történtvezetése mögött játékos tanulást segítő keretrendszer működik.

Számos egyedülálló digitális tartalommal fognak megismerkedni a résztvevők. Ilyenek például a 360 fokban bejárható virtuális terek és körbe forgatható tárgyak. A játék tananyag-elemeit a közeljövőben a Református Tananyagtárban is közzéteszik.

Az online játék célja, hogy a résztvevő diákok jobban megismerjék saját közösségüket, valamint a református egyházi oktatás történetét és máig élő hagyományait. A vetélkedőben a diákok komplex módon, több tantárgy ismereteit integrálva ismerik meg az egyházi iskolák világát a XVI. századtól napjainkig.

A csapatokat összesen 91 mentortanár segíti a játék folyamán. A verseny végén a diákok, az iskolák és a mentorok is értékes ajándékokat nyerhetnek. A vetélkedő október 1. és november 30. között tart.

Borítókép: forrása: Peregrin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!