hamarosan

2019.10.15. 12:26

Száz euró alatti Wi-Fi 6 router jön a TP-Linktől

Papíron másfél gigabites sebességre képes vezeték nélkül.

Forrás: Shutterstock

A következő hónapokban várhatóan rengeteg Wi-Fi 6 (avagy Wi-Fi 802.11ax) protokollal kompatibilis termék kerül piacra, a vezeték nélküli kommunikációs szabványért felelős szervezet pár hete elindította az eszközök hitelesítési programját – írja az Origo.

Az egyik első fecske a nagyon közeli jövőben elérhetővé váló TP-Link Archer AX10 router lesz, ráadásul a trendi kinézetű hálózati eszköz bruttó 100 euró alatti ajánlott fogyasztói árat kapott. Ez nem kevés pénz egy routerért, de cserébe a négy külső antennával rendelkező eszköz papíron akár 1,5 gigabites adatátviteli sebességre is képes, már ha szintén Wi-Fi 6-kompatibilis eszközökkel kommunikál.

Az eszköz természetesen a vezetékes működést is támogatja, Ethernet kábeles kapcsolat esetén gigabites sebességű adatátvitelre képes.

A kábelmodemről beérkező netet a kék színű portjába kell bedugni, míg a számítógépek, okostévék és hasonló eszközök csatlakoztatására négy (sárga) Ethernet-csatlakozót kínál.

A TP-Link termékének további érdekességei közül kiemelhető az okostelefonos beállítóalkalmazás, a szülői felügyeleti szolgáltatás, az otthon tárolt fájlok távolról való elérési lehetősége VPN-kapcsolaton keresztül, továbbá az Amazon Alexa hangasszisztenssel való kompatibilitás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!