Innovatív cégek ranglistája

2020.06.28. 06:00

Szinte a teljes mezőnyt megelőzte a Huawei

Egyetlen nagy ugrással majdnem mindenkit előzött a kínai mobil távközlési konszern a Boston Consulting Group leginnovatívabb vállalatokat rangsoroló listáján.

Huawei founder and CEO Ren Zhengfei (C) gets make-up and a microphone as he prepares to take part in a panel discussion on technology, markets and enterprise in Shenzhen on June 17, 2019..

Forrás: AFP

Fotó: Hector Remetal

A Boston Consulting Group 50-es innovációs ranglistáján a Huawei az idén 42 helyezést ugrott előre, a tavalyi 48. helyről a hatodikra.

Az idei listát az Apple vezeti, amely két helyet lépett előre. A második helyen az Alphabet, a harmadikon az Amazon áll, mindkét cég egy hellyel hátrébb került, mint az előző évben. A negyedik helyen álló Microsoft és az ötödik Samsung megőrizte tavalyi pozícióját a listán.

A Boston Consulting Group 2005 óta figyeli a globális innovációs trendeket, majd rangsorolja az ötven legtöbbet innováló vállalatot. A legfrissebb, 2020-as lista azt tartotta szem előtt, mit és mennyit tesznek a vállalatok azért, hogy hosszú távon is kiválóan teljesítsenek.

A Huawei először 2014-ben került fel a listára ötvenedik helyezettként, majd 2015-ben a negyvenhatodik, 2019-ben pedig a negyvennyolcadik helyezést érte el.

Borítóképünkön középen a Huawei alapító vezérigazgatója, Ren Zhengfei

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!