Szupergyors

2020.10.16. 12:13

Itt megnézhetjük Magyarország első 5G koncertjét!

Még egy példa, hogy a gyakorlatban miért ütős a rendkívül gyors adatátvitel miatt az 5G.

Budapest, 2020. október 9. Sena Dagadu énekesnõ koncertje a Budapest Ritmo fesztiválon a Rákóczi téren 2020. október 9-én. MTI/Mónus Márton

Forrás: Shutterstock

Fotó: Mónus Márton

A Vodafone Magyarország az ország első 5G koncertjén mutatta be az újgenerációs mobilhálózat elképesztő tulajdonságait, vagyis az 5G hálózat rendkívüli sebességét és minimális késleltetését.

Az 5G koncert során két egymástól fizikailag távol lévő zenész – az Irie Maffia zenekar énekesnője, Sena és a zenekar gitárosa, Szekér Ádám –

közösen zenéltek valós idejű szinkronban a gyors hálózatnak köszönhetően.

Kattintsunk a videóra!

A Vodafone Digitális Díj gálán az Irie Maffia énekesnője, Sena és a zenekar gitárosa, Szekér Ádám Budapest két távoli pontján tartózkodott, mégis teljes harmóniában, valós idejű szinkronban zenélhettek egymással. Sena az V. kerületi Gerbeaud kávéházban, Ádám pedig a Vodafone Magyarország IX. kerületi székházában lépett színpadra anélkül, hogy a köztük lévő közel 4 km-es távolság gondot okozott volna, hála az 5G sebességének és minimális késleltetésének.

A Vodafone Magyarország a hazai mobilszolgáltatók közül elsőként indította el 2019 októberében a mindenki számára elérhető kültéri kereskedelmi 5G szolgáltatását Budapest belvárosában. Tavaly a szolgáltató több tesztet is bemutatott, többek között egy távolról, 5G kapcsolaton keresztül irányítható személyautó segítségével.

A szolgáltató a következő hetekben közel 200 bázisállomáson fogja felkapcsolni az 5G-t Budapesten és környékén, amivel a főváros szinte teljes területén elérhetővé válik az 5G szolgáltatás a Vodafone ügyfeleinek.

Borítóképünkön Sena Dagadu énekesnő koncertje a Budapest Ritmo fesztiválon október 9-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!