Nemzetközi piac

2021.03.20. 18:00

A Spotify korai befektetője is beszállt egy magyar IT-cégbe

Újabb 10 millió euró tőkéhez jutott az online csalások megelőzésével foglalkozó SEON magyar IT-cég.

Forrás: Shutterstock

Tőkeemelésükben többek között a Spotify korai befektetője, a Creandum is részt vett: tőkeinjekció révén a jelenleg 47 embert foglalkoztató társaság 100 fővel tervezi emelni létszámát.

A 2017-ben alapított SEON-nak ügyfele többek között a KLM, az OTP Bank, az AirFrance, az AVIS. A közleményük szerint a sikeres termékfejlesztés és a folyamatos nemzetközi terjeszkedés nyomán mára a cég rendszerei

több mint 50 millió tranzakció vizsgálatával legalább 10 millió eurót óvtak meg a csalóktól.

A cégbe 2018-ban fektetett be 500 ezer eurót a közép-kelet-európai piac egyik meghatározó befektetője, a PortfoLion, illetve a Fiedler Capital. A most megvalósult újabb 10 millió eurós tőkebevonásban a Creandum és a PortfoLion mellett többek között olyan angyalbefektetők vettek részt, mint Maximilian Tayenthal és Valentin Stalf, a világ egyik legértékesebb fintech cége, az N26 alapítói:

a PortfoLion a mostani tranzakciót követően is megtartotta részesedését.

A SEON Londonban és Budapesten üzemeltet irodát,

a termékfejlesztéssel kapcsolatos feladatokat továbbra is Magyarországról tervezik ellátni:

a közeljövőben itthonról és a környező országokból nagyságrendileg száz embert fognak felvenni, elsősorban fejlesztői és kereskedelmi pozíciókra.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!