Segít dönteni

2021.05.08. 15:00

Itt az okos eszközmonitoring

A vállalkozások adatalapú döntéshozatalát támogatja a Vodafone új okosmegoldása.

Forrás: Shutterstock

Újabb Narrowband-IoT megoldás érhető el a Vodafone Magyarország kínálatában: a NaBi Track fejlesztőivel létrehozott Okos eszközmonitoring külső áramforrás nélkül teszi lehetővé a vállalatok számára eszközeik monitorozását, ezáltal támogatva a hatékonyságot és az adatalapú döntéshozatalt. A két cég közös okosmegoldását az egyik legfontosabb dizájn tematikájú versenyen, a Red-Doton Smart Product kategóriában díjazták.

A Narrowband-IoT technológia segítségével szinte bárhol – akár nehezen hozzáférhető helyekről is – megoldható a gépek közötti vezeték nélküli kommunikáció, mindez alacsony energia-fogyasztás és eszközköltség mellett.

A Vodafone Magyarország 2018-ban mutatta be első Narrowband-IoT alapú megoldását, az Okosparkolást, melyet most újabb okosmegoldás követ: a Vodafone kínálatában immár elérhető az Okos eszközmonitoring megoldás, amely

adatokat biztosít a megfigyelt eszköz, tárgy útvonaláról, viselkedéséről, mozgásáról, vagy akár környezetének a hőmérsékletéről.

Az így begyűjtött adatok az intelligens adatfeldolgozás után válnak távolról elérhetővé a platform webes vagy mobil felületén, ezzel elősegítve az adatalapú döntéshozatalt az üzemeltető vagy tulajdonos számára.

Az Okos eszközmonitoring megoldás segítségével a vállalkozások digitális alapokra helyezhetik működésüket és komoly versenyelőnyre tehetnek szert a rendszer által kínált adatalapú döntéshozatal segítségével. A megoldás legfőbb előnyei közé tartozik, hogy külső erőforrás nélküli adatgyűjtést és továbbítást tesz lehetővé, nagyszámú eszközkészlet esetén is alkalmazható, rugalmasan és egyszerűen testreszabható a módosítható energiasémákkal, melynek hatására jelentősen növelhető az eszköz élettartama.

A megoldás ezáltal alkalmas többek között áruk, csomagok és konténerek nyomonkövetésére, értékes gépek állapotának elemzésére és helymeghatározására, valamint gépek üzemidejének követésére és a keletkező információknak köszönhetően jelentősen csökkenthetőek az üzemeltetési és karbantartási költségek. Széleskörű felhasználási lehetőségeivel az Okos eszközmonitoring megoldás hasznosítható a logisztika, szállítmányozás, ipari termelés, építőipar, mezőgazdaság vagy akár városmenedzsment területén is.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!