Még lehet jelentkezni

2021.11.23. 10:24

Tíz vidéki iskolában indulhatnak informatikai szakkörök jövőre

A pályázaton Budapest és Pest megye kivételével az ország bármely részében működő általános és középiskolák részt vehetnek.

„Támogatott szakkörök kedveltethetik meg a pályaválasztás előtt álló fiatalokkal az informatikai szakmákat. A Programozd a jövőd! projekt keretében most induló pályázat inspiráló eszközök kölcsönzésével és a pedagógusok felkészítésével járulhat hozzá a foglalkozások megtartásához” – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette: a digitális gazdaság a hazai gazdasági növekedés és foglalkoztatás ötödét adja, az ágazat további megerősítésének elengedhetetlen feltétele a megfelelő szakmai utánpótlás.

A pályázaton Budapest és Pest megye kivételével az ország bármely részében működő általános és középiskolák részt vehetnek.

Az intézményeknek minimum tíz tanuló számára legalább tíz alkalomból álló foglalkozássorozat lebonyolítását kell vállalniuk.

A sikeres pályázók minden segítséget megkapnak a felkészüléshez.

A nyertes intézmények hat laptopot, tíz BBC micro:bit v2 GO mikrokontrollert és négy LEGO Education SPIKE Prime robotkészletet vehetnek át használatra. A foglalkozásokat vezető pedagógusok kéthetes online kurzuson sajátíthatják el a továbbadandó ismereteket.

A pályázati feltételek és az űrlap ide kattintva érhető el. A jelentkezési határidő 2021. december 5., a támogatói döntések még idén megszületnek. Az iskolai szakköröket két körben, jövő januártól május végéig tartják meg

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!