Felhőpénz

2022.08.31. 09:26

Nyereségessé vált a „kínai Google” a második negyedévben

A Baidu kínai multinacionális technológiai vállalat nyereségessé vált az idei második negyedévben az egy évvel korábbi veszteség után, amiben komoly szerepet játszott a felhőszolgáltatásokból származó jelentős bevételnövekedés.

Forrás: Shutterstock

A pekingi székhelyű, internet alapú szolgáltatások és termékek előállítására, valamint mesterséges intelligencia fejlesztésére szakosodott cég, amely a legnagyobb kínai keresőportál, a Baidu.com üzemeltetője is, és gyakran emlegetik a kínai Google-ként, azt közölte, hogy adózott eredménye 3,64 milliárd jüan (526,9 millió dollár) volt az egy évvel korábbi 583 millió jüan nettó veszteség után.

A cég részvényeit a New York-i Nasdaq elektronikus kereskedelmi rendszerben jegyzik, amerikai letéti igazolás (ADS) alapján 9,97 jüan nyereséget könyvelt el, szemben a tavalyi második negyedévi 1,7 jüan veszteséggel.

A Baidu üzemi eredménye 1,9 százalékkal, 3,4 milliárd jüanra csökkent a június végével záródott három hónapban.

A cég második negyedévi teljes bevétele 5 százalékkal, 29,65 milliárd jüanra (4,43 milliárd dollár) mérséklődött az egy évvel korábbi 31,35 milliárd jüanról, ugyanakkor a felhőszolgáltatásból származó bevétele 31 százalékkal emelkedett éves viszonylatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!