Digitália

2022.10.22. 06:00

5 app, amivel készülhetünk a rémisztő szezonra

Ugyan csak egy éjszaka, de divatja már kiterjed a teljes hónapra: ez a „spooktober”, vagyis a „rémisztő október”.

Forrás: ImageFlow

Az ötletelő appok koronázatlan királya, a Pinterest elképesztően változatos lehetőségeket kínál ahhoz, hogy ihletet merítsünk, rendszerezzük ötleteinket. Akár a lombhullatáshoz igazítanánk otthoni színvilágunkat, akár jelmezünkhöz keressük azt a kis extra pluszt, itt biztosan megleljük.

Egy ideje pedig már meg is lehet vásárolni a fellelt kincseket, így, ha a DIY-hoz nincs is annyira kedvünk, összeszedhetjük akár így is a kiszemelt különlegességeket. Persze ez fordítva is igaz: mi magunk is feltölthetjük alkotásainkat és ötleteinket, hogy másoknak szolgáljunk forrásként. A Honor X8 2MP-es makrókamerája pedig ideális arra, hogy olyan képeket töltsünk fel, ahol igazán kitűnnek a részletek.

No de mit vegyek fel? Vagy kit?

A népszerű Snapchat a napokban bővült egy új funkcióval, amivel ki lehet próbálni – majd meg is lehet venni – mindenféle öltözetet. Még ha nem is vásárolunk, szuper arra, hogy megnézzük, miként festenénk varázslóként, vámpírként vagy épp valamelyik szuperhősként.

Jelmezünk sokat számít egy halloweeni partiban, és így legalább elindulhatunk egy jó úton. Aztán persze hátra van még a neheze: a smink.

Fogak? Agancsok? Maszk vagy arcfestés?

A halloweeni beöltözés egyik legmacerásabb része a sminkelés. Hiába van meg egy csúcs öltözék, addig nem lesz teljes, amíg arcunk nincs hozzá igazítva. A Halloween Makeup Photo Editorral

már meglévő fotókra lehet rá lehet pakolni mindenféle vicces-ijesztő elemet, hogy megnézzük: miként festenénk majd egy félelmetes kinézettel.

Persze a legnehezebb része még mindig hátra lesz, de legalább tudunk ötletelni és kóstolót kapni abból, hogy mi mellett döntsünk.

Ha az otthon melegéből vészelnénk át a szezont, mobilunkkal picit „csalhatunk” is, és csupán feltölthetjük az appal készült maskarás fotónkat. Elvégre a Hhalloween része a „csel” is, nem csak a „csoki”.

Én kész vagyok, jöhet a kísértetházam!

Saját külsőnk mellett otthonunk kinézete is fontos, a Houzz alkalmazással pedig próbálgathatunk különféle bútorokat és dekorációkat. Így kaphatunk egy képet arról, hogy miként fest majd kuckónk, ha belenyúlunk a hétköznapi dizájnjába. Itt meg lehet nézni egyes bútorokat a szobáinkban, és megtekinthetjük mások ötleteit ahhoz, hogy mi magunk is inspirálódjunk. Ha konkrétan beleszeretünk egy-egy darabba, akkor meg is rendelhetjük, de az app még költés nélkül is csúcs lehet ihletvadászatra.

Tököt faragni tök jó!

A halloween elmaradhatatlan része a tökfaragás. A Pumpkin Carver több szempontból is megkönnyítheti az életünket. Egyrészt megtervezhetjük a faragásra váró tök stílusát, és kipróbálhatunk mindenféle variációt ebben az egyszerűen kezelhető kis alkalmazásban.

Pumpkin Carver

A tervezés fontos lépése minden folyamatnak, és igaz ez a zárvatermőkkel való munkálatokra is. Másrészt pedig megoldás arra, hogy akár gyerekekkel előre kipróbáljunk mindenféle dizájnt anélkül, hogy a tökbél belepné a konyhánkat vagy a nappalinkat – vagy, ahogy szokott lenni ilyenkor, úgy általában mindent.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!