Digitália

2024.05.25. 06:00

Már hazánkban is kapható a négyzet alakú okosóra, a Watch Fit 3

A négyzet alakú dizájnnal rendelkező készülék a divat, a sport és a technológia fúziója – akár 10 napos üzemidőt biztosít.

MW

Forrás: Huawei

Megérkezett Magyarországra a Huawei vadonatúj négyzet alakú, továbbfejlesztett egészségfigyelő- és sportfunkciókkal rendelkező okosórája, a Watch Fit 3. Az eszköz a Fit-sorozat eddigi legvékonyabb és legkönnyebb tagja, amelyben bemutatkozik a mozgásra ösztönző Okosjavaslatok funkció, s az alvás közbeni légzésfigyelés funkció. Az Android- és iOS-kompatibilis holmi egyetlen feltöltéssel akár 10 napos üzemidőt nyújt, mindössze 10 perces töltéssel pedig akár egy teljes napig használható.

Forrás: Huawei

A gyártó a korábbi Fit-modellek négyszögletű, ám hosszúkás kialakítását gondolta újra, így a felhasználók nagyobb felületen tekinthetik meg az eszköz által megjelenített tartalmakat. Emellett továbbfejlesztette az anyagokat és a gyártási eljárásokat, megújította a kezelőfelület és a szíjválasztékot is. Az alumíniumötvözetből készült óratest lekerekített, s színes forgatható korona segíti a használatot. A mindössze 26 grammos óra hatalmas, 1,82 hüvelykes AMOLED 2,5D kijelzővel rendelkezik. A kibővített kijelző 1500 nites maximális fényerőt biztosít, és automatikusan alkalmazkodik a felhasználó környezetéhez, optimális láthatóságot nyújt gyenge vagy erős fényviszonyok mellett is.

A készülék jelentősen frissült sportfunkciók terén is, amelyek még jobban illeszkednek a felhasználók mindennapi szokásaihoz. Az új frissítések három fő területre koncentrálnak: a táplálkozásra, a mozgásra és a fittségre. Az egészséges étkezést megkönnyítendő frissült a Maradjon Fit! kalóriamenedzsment alkalmazás, amely 50 országban érhető el (beleértve hazánkat is), most már élelmiszer-adatbázissal is rendelkezik, azaz az elfogyasztott ételt és kalóriát az appból is ki tudjuk választani, nem feltétlenül kell manuálisan bevinnünk. A funkció emellett táplálkozási elemzéseket kínál a kiegyensúlyozott étrend és testmozgás elősegítése érdekében.

Testmozgásra ösztönzi a felhasználókat az okosórában bemutatkozó Okosjavaslatok funkció is. Ha a napi aktivitási vagy a fogyási célok nem teljesülnek, az óra a felhasználói szokások és az időjárási körülmények alapján javasol edzőgyakorlatokat és időtartamot. Tudományos alapú alvásfigyeléssel is rendelkezik, valamint új, alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült.

Hazánkban a fekete, rózsaszín, fehér és zöld fluoroelasztomer szíjas változata 59 990, a fehér bőr és a bőrbarát nejlon szíjas verzió pedig 69 990 Ft áron kapható. Májusban FreeBuds SE 2 fülhallgatót is adnak hozzá ajándékba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!